Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » USA háborut inditana Európa...

USA háborut inditana Európa ellen akkor mi lenne? (többi lent)

Figyelt kérdés

mik lehetnének az okai?

Oroszország ki mellé álna USA-i riválisa mellé hogy európai területeket szerezen

vagy európa mellé hogy megszereze alaszkát?

mik lenének a következmények?

és senkise használna atom bombát!!!

2010. okt. 29. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Én több helyen hallottam, hogy pl egy föderatív Európát magának a gonosznak tulajdonítanának. Bush is akadályozta az európai integrációt, ahol csak tudta. Egyesek szerint az ő számlájára írható az első ír szavazás kimenetele a Lisszaboni szerződésnél. Ők nagyon vallásosak, de nem hiszem, hogy pont emiatt támadnának. Gyakorlatilag semmi értékes nincs Európában, se gáz, se kőolaj, semmi.
2010. okt. 29. 17:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egészen addig elképzelhetetlen, ameddig Európa nem veszélyezteti az USA gazdasági érdekeit. Ha Európa gazdasága domináns lenne a Földön, akkor lenne az USA-nak oka a háborúra. Az hogy Oroszország kihez állna jó kérdés. Valószínűleg az Amerikaiakhoz, hiszen Európa elfoglalása nagy felvevőpiacot jelentene Oroszországnak. Ha az USA ezeket az érdekeket veszélyeztetné, akkor viszont fordítva, hisz nem származna előnye abból, ha Amerika monopolhelyzetbe kerülne Európában, ezzel piacokat veszítve. Az is elképzelhető, hogy tartva az USA nukleáris arzenáljától az USA oldalán lépne be, hisz Európa nem képes akkora nukleáris támadásra, mint Amerika, és így a háborút túlélheti, szemben azzal, ha Amerika ellen harcol.

Bár az elkövetkező évszázadban Kína lesz potenciális ellenfél, tehát szerintem a konfliktus Kínával lesz. De annak örülnék, ha mindenki lenyugodna, és béke lenne, mert engem hagyjanak békén!

2010. okt. 29. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Háború.
2010. okt. 29. 22:39
 4/7 General ***** válasza:
77%
Szerintem az amerikai nép nem igazán értene egyet Európa megtámadásával. Irakot le lehet támadni azzal az ürüggyel, hogy muszlim terroristákat akarják kiűzni, és szabadságot adni a népnek, de Európának más az "imázsa" az amerikaiak szemében. Tehát ha fenyegetve lennének az USA gazdasági érdekei, akkor sem hiszem, hogy ezzel az indokkal háborúba lehet indítani a népet.
2010. okt. 30. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor Merkel asszony elmenne Amerikába és ledobná az Omamát, vagy kit az Empire State Building tetejéről
2010. okt. 31. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Már-már valószerűtlenül buták és tájékozatlanok vagytok. Az EU és az USA a legnagyobb stratégiai szövetségesek ezen a bolygón, nevetséges és elképzelhetetlen közöttük háború. Egy családból származunk. Mellesleg nem tudom milyen gazdasági dominanciáról beszélsz, az EU a világ legnagyobb gazdasága, az USA-t megelőzve. A két "ország" közti ezermilliárd apró szálat leszámítva, a legnagyobb kereskedelmi partnerek vagyunk egymásnak, plusz egy katonai szövetségben vagyunk. Nonszensz az egész.

Ha csak gondolati szinten szeretnél játszani a kérdéssel, akkor elárulom, hogy az USA többet költ hadikiadásokra, mint a rangsorban utána következő 19 ország együttvéve. Az EU esélytelen lenne, akár oroszokkal, akár kínaiakkal, akárkivel karöltve (csak hogy megelőzzem a további hülye kérdéseket). Az amerikai hadseregnek pusztán az expedíciós ereje és hadianyagtöbblete elég lenne ahhoz, hogy egy hét alatt lerohanja az egész kontinenst, nem számítva az olyan tudományos-hadifejlesztéseit, amikről te még csak fantáziálni sem tudsz.

2010. nov. 1. 14:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Első válaszoló: Európa alapjában véve gáz :)

Oroszországnak nincs sok szüksége Alaszkára másképp minek adta volna el? Ha már ennyire irreálisan gondolkozunk hogy az USA Európára támad akkor vegyük azt hogy Medvegyev vissza akarja szerezni az Orosz birodalom legnagyobb Európai kiterjedését. Ez csak a térképen látszana amugy meg a gazdaságán nem.

2010. nov. 22. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!