A Trianoni Magyarország területéről a szomszédos országok mire pályáznak?
#2.: "Mi az, h trianoni Magyarország?"
Hallottál már a trianoni rablódiktátumról?
1920. június 4-én lépett érvénybe, melynek legfőbb következménye az volt, hogy az addig 325.000 km2-es Magyarország területét 93.030 km2-re csökkentették, országrészeink szomszédainkhoz csatolásával.
Úgyhogy ez a mostani a trianoni Magyarország, mivel azóta nem változott ez a határállapot - leszámítva az 1938-45 közötti éveket, amelyek országgyarapodását az 1947-es párizsi diktátum tette semmissé, visszaállítva a trianoni határokat.
Örülök, hogy felvilágosíthattalak, de ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel.
Gondolom a mostani Magyarországra gondolt a kérdező. A románok szerint Debrecen román város, a tótok szerint szlotákia Vácig tart, a szerbia meg Ráckevéig. Nem a ruszkik ellen kell itt fegyverkeznünk, hanem a kis-antant ellen.
#7.: Én meg pár mondatban kifejtettem, hogy: "ez a mostani a trianoni Magyarország".
Arról igazán nem tehetek, hogy téged megzavar, ha pár szóban kifejtem mellé a történelmi hátteret is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!