Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha a nemváltoztató emberek...

Ha a nemváltoztató emberek nem fogadják el a születési nemüket, akkor tőlünk miért várják el, hogy elfogadjuk az újat?

Figyelt kérdés
2024. máj. 19. 15:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%
9: a magyarázat a 4. hsz-ban van.
2024. máj. 19. 15:29
 12/24 anonim ***** válasza:
23%

Szájer nem transzszexuális, de már politikai pályán sincs.

2024. máj. 19. 15:33
 13/24 anonim ***** válasza:
59%

"ha ők nem fogadják el magukat, akkor nekem miért kell elfogadnom őket?"

Nem kell elfogadnod őket, sőt, semmi közöd hozzájuk.

Én pl. férfinak születtem és férfinak is érzem magam. Attól hogy te ezt nem fogadod el, én nő leszek? Nyilván nem, ez baromság. Érdekel engem egyáltalán hogy te elfogadod-e az én születési nememet vagy nem? Dehogy érdekel, azt se tudom ki vagy. Na egy transz ugyanígy leszarja hogy mit fogadsz el meg mit nem, ez nem érinti sem őket, sem mást.

A transzoknak azzal van a baja, hogy jelenleg a magyar jog nem engedi a nemváltást, tehát jogilag nincs lehetőségük ezen változtatni. Hiába él valaki férfiként, néz ki és viselkedik férfiként, ha elkérik a személyijét abba az lesz beleírva hogy Kis József, ami rendkívül megalázó lesz a számára és rengeteg kellemetlenséggel jár a mindennapokban. Ezért lenne célszerű jogilag is engedélyezni a nemváltást (ami már megtörtént, csak aztán visszavonták). Ez róluk és az ő életükről szól, az senkit sem érdekel hogy te kit fogadsz el és nem is azt akarják elérni a transzok hogy bárki elfogadja őket. Azt akarják, hogy jogilag legyen lehetőségük a nemváltásra, ha már egyszer a gyakorlatban ezt megtették.

2024. máj. 19. 15:37
 14/24 anonim ***** válasza:
59%
#13-as válaszomat javítva nyilván a példában elírtam a nevet, tehát helyesen férfinak néz ki és női neve van. Csak hogy tiszta legyen, mielőtt belekötne valaki :D
2024. máj. 19. 15:38
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
A "Neked nem kell elfogadni.", vagy "kutyát sem érdekli te mit gondolsz" hozzászólókkal egyet is tudnék érteni, ha az életben nem lenne lehetséges olyan szituáció, amikor egyszerűen nem kerülhető ki a téma. Tegyük fel, nő létemre a női wc-be, mosdóba, vagy akár mint nyugaton a börtönbe, akaratom ellenére intim közelségbe kerül egy olyan férfi transz, aki nőnek mondja magát. Biztos hogy el kéne tűrnöm azt, hogy az uszodában a női zuhanyzóban egy lógó, vagy álló dákós fószer stíröljön, csak azért, mert az úszómesternek azt mondja hogy ő agyilag nő?
2024. máj. 19. 16:36
 16/24 anonim ***** válasza:
20%

13#

Az ő problémájuk.

Mindenki arra operáltatja magát, meg olyan kacsaszájat, műmellet csináltat, amilyet szeretne.

Viszont, a jog mást mond.Az vagy, aminek születtél.

Az lmbt lobbi hatása volt,hogy sokáig itt sem a biológia diktált, hanem valami lmbtq hóbort alapján működött egy törvényt.Ezt felülvizsgálták és véget vetettek neki.

Az életkorodat, talán megváltoztathatod, átírathatod a plasztik kártyádon?Mondhatod,hogy 20 éves vagy, ha valójában 45.

Ez amúgy is egy mentális zavar.A-ként is kellene kezelni, gyógyítani.

2024. máj. 19. 16:46
 17/24 anonim ***** válasza:
39%

"Az életkorodat, talán megváltoztathatod, átírathatod a plasztik kártyádon?Mondhatod,hogy 20 éves vagy, ha valójában 45."

Az életkorod rajta sincs a kártyán, a neved viszont rajta van, amit szintén megváltoztathatsz. Ha már életkor, a születési évnek nincs hatása a mindennapjaidra, de a nevednek és a nemednek van, hiszen nem kevés félreértés és baj származik belőle ha más neműként azonosítanak vagy más néven hívnak mint ami hivatalosan hozzád tartozik.

"Az lmbt lobbi hatása volt,hogy sokáig itt sem a biológia diktált"

A jog meg a biológia két külön dolog, a jognak nincs dolga a biológiával. A jognak folyamatosan alkalmazkodnia kellene az aktuális társadalmi és politikai elvárásokhoz és ugyanarról a dologról rendelkezhet különböző képpen az összes ország, míg a biológia egy viszonylag állandó dolog.

"A-ként is kellene kezelni, gyógyítani."

Tudományosan bizonyított tény, hogy nem lehet gyógyítani. De te, aki a biológiával példálózik ezt igazán tudhatnád.

2024. máj. 19. 17:08
 18/24 anonim ***** válasza:
28%

17#

Oké, de ha az életkor esetében a jogot alárendeljük a biológiának, akkor a nemek esetében, miért nem?

Hiszen az is statikus.Attól, mert egy férfi levágatja a pucuróját, meg hormonkezelést kap, nem válik nővé.

"A jog meg a biológia két külön dolog, a jognak nincs dolga a biológiával. A jognak folyamatosan alkalmazkodnia kellene az aktuális társadalmi és politikai elvárásokhoz és ugyanarról a dologról rendelkezhet különböző képpen az összes ország, míg a biológia egy viszonylag állandó dolog."

Én alapvetően abban hiszek,hogy a jogot alá kell rendelni a biológiának.

Nem csak ebben a kérdésben, hanem másnak is.

Épp ezért írtam,hogy mindenki operáltathat olyanra, amilyenre akar, de jogilag ne lehessen belőle más nemű vagy kiskutya vagy krokodil vagy akármi.Utóbbira is volt már precedens, hogy valaki kettévágatta a nyelvét,implantátumokat ültetett be, tetkókat és kijelentette,hogy ő kaméleon.

A jogot ne alacsonyítsuk le mindenféle mentális beteg szintjéhez,

2024. máj. 19. 17:29
 19/24 anonim ***** válasza:
78%

"Ha már életkor, a születési évnek nincs hatása a mindennapjaidra"

Már hogy ne lenne. Ezen múlik, hogy kiszolgálnak-e alkohollal, vehetek-e cigit, adómentes vagyok-e, részt vehetek-e bizonyos sporteseményeken, jogosult vagyok-e nyugdíjra/szavazásra/babaváró hitelre, hány nap szabadság illet meg a munkahelyemen.

2024. máj. 19. 17:35
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
A fideszes birkameneten kívül mindenki leszarja ki mire változtatja a nemét. Csak ti rettegtek otthon a putritokban, hogy majd gyúúúcsány átműti a gyerekeiteket. De hát az ország távolabbi pontjain ilyen az átlag magyar.
2024. máj. 19. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!