Mi ez a hülyeség Amerikában, hogy a férfinak asszonytartást kell fizetni a volt feleségének?
Tényleg kamu, ugyanis sehol sem nem létezik "asszonytartás". Házastársi tartás van, még Magyarországon is. Azért nem tudom erről mit hiszel, de ne szpj be mindent, amit hálivúdi filmekben látsz.
Ptk.:A HÁZASTÁRSI TARTÁS
4:29. § [A tartásra való jogosultság]
(1) A házassági életközösség megszűnése esetén házastársától, a házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani.
Nem tudom, lehet akkor hazudnak a filmek. Mert egyikben sem úgy volt, hogy a nő ne tudna dolgozni.
Meg a férfiak várták, hogy az asszony újra férjhez menjen, és akkor nem kell több tartásdíjat fizetniük. Na most egy olyan nőt, aki önhibáján kívül nem tudja eltartani magát nem igen szoktak feleségül venni.
De akkor biztos Hollywood hazudik, meg Stephen King.
A filmek nem hazudnak, csak azt a családmodellt mutatják be, ahol a férfi dolgozik - esetleg karriert csinál - és eltartja az asszonyt és ha vannak, a gyerekeket.
Egy válásnál pedig a vagyonmegosztás része az, hogy ki mit kap, ki mit fizet.
Mikor kiderült a skizofréniám, akkor még csak a barátom volt. Ennek ellenére jegyzett el és vett később feleségül. Nem zavarta, hogy nem tudtam dolgozni. Volt még bajom a házasság alatt is, illetve a doktornő is inkább azt tanácsolta rakjon intézetbe. Nem rakott be, mert attól úgyse gyógyultam volna meg szerinte. Igaza lett, azóta már jelentősen többet tudok dolgozni. Nem rendes állásom van, hanem neki van vállalkozása és úgy tudok dolgozni. Volt olyan hét, hogy még nála is többet kerestem sokkal. Ennyit jelent az igaz szerelem: gyógyulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!