Mi ez a balhé már megint a zsidóknál?
Izrael - Irán konfliktusra gondolok. Min alapszik? Valahogy nekem ez eddig kimaradt az életemből.
Ha lehet nem hosszas cikkek belinkelését kérem, nyilván arra én is rá tudnék keresni. Hanem röviden, pár mondatban összefoglalva.
Értem én, hogy a mai világban mennyire nehéz és bonyolult információhoz jutni, csak, a jószivemért, de www.google.hu Izrael - Irán háború.
Szivesen.
Én erre a kérdésre válaszoltam: Mi ez a balhé már megint a zsidóknál?
Nem kellett volna?
Semmi különös, csak a szokásos, Izraelt el akarják pusztítani, csak óvatosan.
Irán egy drónt reptetett Izrael kikötővároába, ahol megsértette egy raktár hullámlemez borítását.
Izrael erre válaszul kinyírt egy rakás terrorista vezért. IRGC, Hezbollah és Dzsihadista vezér találka volt. Szóval vissza nem térő alkalom, 1 légicsapás, sok terrorista.
Irán pedig erre válaszul megcsinálta a világ legnagyobb drón és ballisztikus rakéta támadását, de azért előre szólt mindenkinek, hogy mikor lőnek és hova.
Ennyi eddig. Most Izrael jön, de kizárt, hogy nagy támadást hajtson végre. Irán azért vigyázott, nehogy nagy baj legyen. Egyetlen sérült egy arab csaj, és anyagi kár egy reptér gurulóútjában és talán 1-2 letárolt repülőben keletkezett. Szóval semmi extra. Talán lembombázzák Irán nukleáris vagy fegyvergyártó létesítményeit, aztán ennyi. Nem lesz nagy tüzijáték, hogy ne kényszerítsék rá egymást egy nagyobb valós támadásra.
Viszont azért történtek nem kiszámítható dolgok. Irán egy picivel több rakétát lőtt, mint amiről szó volt, az arabok pedig Izrael mellé álltak, ami elég csúnya retorika az iszlám világban, főleg Iránnak. De semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!