Zelenszkij nagyon durván nekiment Ferenc pápának. Kinek van igaza?
9 azért írtam ki, mert én benne hiszek. Ő a liberális világrendet védi
Eddig Ferenc pápa is azt csinálta, de most valamiért az orosz fasiszták oldalára állt
7-re:
Nem!
Az ukránok többsége görögkatolikus.
A görögkatolikusok a görögkeleti szertartások szerint végzik a miséket, papjaik házasodhatnak is, viszont vezetőjüknek a római pápát tekintik.
Azt mondja: "amikor az orosz gonosz 2022. február 24-én elkezdte ezt a háborút, minden ukrán felállt, hogy megvédje magát."
Az, persze... :D
Soha annyi ukrán rendszámos kocsi nem volt itt Magyarországon, mint miután kitört a háború. Amíg nem zárták le a határokat az összes férfi átjött aki tehette (érthető módon). A maffiózó hátterű meg persze később is, miután megkente a határőröket.
Senki nem adja szívesen az életét egy olyan ügyért, amihez semmi köze.
#12, pedig de...
"Az ukránok többsége görögkatolikus."
Ezzel szemben a felekezetek népesség szerinti aránya:
- ukrán ortodox egyház (39,8%)
- ukrán ortodox egyház – a moszkvai patriarchátus alatt (29,4%)
- ukrán görögkatolikus egyház (14,1%)
- ukrán autokefál ortodox egyház (2,8%)
- protestánsok (2,4%)
- római katolikus (1,7%)
- muszlim (0,6%)
- izraelita (0,2%)
- egyéb (2,4%)
Volt amúgy magasabb a görögkatolikusok aránya, de a XX. században és részben korábban is majdnem "sikerült" kiírtani őket, szervezett üldözéssel.
Persze ettől függetlenül nem érv az, hogy mivel ortodoxok, akkor már leszarhatják a pápát (vagy más józan hangot) nyugodtan.
Zelenszkij az ukrán nemzeti büszkeség érdekében túloz.
A pápa objektíven látja a helyzetet.
Igaz, hogy az oroszok indítottak háborút egy másik ország ellen, de a konfliktus közöttük előtte is megvolt.
A háborúnak csak úgy lehet véget vetni, ha ezt a konfliktust nem tagadjuk el.
Az ukránok igyekeznek elterelni a szót az alapkonfliktusról, és azt hazudják, ez egy orosz hódító háború.
Mert egy konfliktust csak kompromisszummal lehet feloldani. Ők viszont semmiben nem akarnak alkudni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!