Oroszországban hogyhogy nincs háború ellenes jelölt?
'Oroszországban senki sem akar háborút. Katonai műveletek vannak.'
Az ugyanaz.
Nem engedtek háborúellenes jelölteket indulni.
Egy bepróbálkozott, és egész jól ment a kampánya, amíg rá nem fogták, hogy csalt az aláírásokkal.
Azt értem, hogy a választási bizottság kizárta, de úgy tudom ő a Legfelsőbb bíróságig elment ezzel. Én nem ismerem az orosz jogrendet, amerikait inkább, de a Legfelsőbb bíróság elég komoly dolog. Trump indulását is tiltani akarta néhány állam és a Legfelsőbb bíróság mondta ki, hogy nem lehet tiltani.
Tehát itt a háború ellenes jelölt esetén is a Legfelsőbb bíróság mondta ki, hogy tényleg érvénytelenek voltak az aláírások.
Azért bosszant, mert jó lett volna Putyint leváltani egy háború ellenes jelöltre
" Én nem ismerem az orosz jogrendet"
Oroszországtechnikailag diktatúra, a jogrend és a jog az ott egy értelmetlen kifejezés.
Duktatórában a végrehajtó szervek és az igazságszolgáltatás azt teszi amit a diktátor kíván.
Oroszország nem demokrácia, nincs szabad választás, Putyint ( és a többi diktátort) választásokon nem lehetséges leváltani.
Mit nem sikerült megértened? Az Egyesült Államokban demokrácia van, Oroszországban pedig autokrácia van. Miért hasonlítod össze a kettőt?
Az amcsiknál és Európában komoly dolog a legfelsőbb bíróság ( nálunk már nem az ), az oroszoknál pedig felülről vezérelt az egész igazságszolgáltatás. Ne akard az amarikai mintát ráhúzni, mert nem lehet, teljesen más világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!