Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az angolokat egyáltalán nem...

Az angolokat egyáltalán nem zavarja, hogy egy harmadik világbeli gyűjtőhely lett a fővárosukból?

Figyelt kérdés
Egész jó statisztikákat lehet erről találni a neten és látszik, hogy Londonban 1971-ben 6.5 millió angol származású ember (White British) élt, ami a lakosság 87%-ának felelt meg. Ma ez a szám 3.2 millió, vagyis a lakosság 36%-a. Ez azt jelenti, hogy 50 év alatt az őshonos angol lakosság több, mint fele eltűnt Londonból és ma már az indiaiak, pakisztániak, afrikaiak vették át a helyüket. Pedig Enoch Powell már 1968-ban felhívta a figyelmet a bevándorlás veszélyeire és voltak konzervatív kormányok is bőven.

márc. 10. 11:03
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
28%
Ez a normális emberek nagyobbik részét zavarja csak merje valaki is a szájára venni a problémát
márc. 10. 12:37
 12/49 anonim ***** válasza:
28%

Kb. 30 éve voltam kint, azt hittem azelőtt, nem vagyok a rasszizmus híve, de a metrókocsi tele színesbőrűvel, hát az sok volt. :D Nem a darabszámokról van szó, mert egyszer a 90-esekben bementem egy józsefvárosi krimóba, ahol a csapos, a fiát szörpöztető anya, a két iszogató tárgyaló, többen nem voltak, mind roma volt, az is adta a hangulatot, a homogenitás zavart. A józsefvárosi krimóból kimehettem, a londoni metrónál ez nehezebb volt.

Lonbdonban tehát inkább az lenne a fura, ha ma már nem így lenne, ahogy most van.

márc. 10. 12:38
 13/49 anonim ***** válasza:
73%

"Kb. 30 éve voltam kint, azt hittem azelőtt, nem vagyok a rasszizmus híve, de a metrókocsi tele színesbőrűvel, hát az sok volt. :D"

Most tényleg az zavart, hogy a metrón utaztak emberek, akik nem fehérek voltak? Ha azt írod, hogy beléd kötöttek, ki akartak rabolni, vagy valami. De ennyi a nagy történet, hogy voltak, és kész? :D

márc. 10. 13:14
 14/49 A kérdező kommentje:
50 év alatt nem esik vissza felére egy népesség főleg egy olyan városban, ahol nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is világszínvonalú állások vannak. Egyértelműen az történt, hogy a munkásosztálybeli kerületbe tömegesen beköltöztek bevándorlók és az addig ott élő angolok, akik nem tudták megfizetni a kertvárost, elhúztak máshová. Amúgy más angol nagyvárosokban is hasonló a helyzet, a fehér angol lakosság eltűnt, úgyhogy országosan nem csökkent a számuk, egyszerűen csak elmentek vidékre.
márc. 10. 13:16
 15/49 anonim ***** válasza:
19%

Most tényleg az zavart, hogy a metrón utaztak emberek, akik nem fehérek voltak? Ha azt írod, hogy beléd kötöttek, ki akartak rabolni, vagy valami. De ennyi a nagy történet, hogy voltak, és kész? :D

Hát, figyelj, olvasni tudni kell. De nem magyarázom meg, talán, ha eléred a pelenkások fejlettségét, megérted, most mit nem értesz.

márc. 10. 13:22
 16/49 anonim ***** válasza:
72%

Egyszerű: az a fehér generáció kihalt, a fiatalok meg nem akarnak Londonba költözni, vagy épp elköltöznek onnan, mert London élhetetlenül drága, főleg a lakhatás miatt. Sok ember meg nem akar egy mini lyukban, 5 szobatárssal rohadni csak azért, hogy Londonban éljen. A pakik, indiaiak simán elélnek egymáson aludva is.

Ha én brit lennék, én se akarnék Londonban élni, de nem a bevándorlók miatt, hanem a túlnőtt lakosság miatti horribilis árú lakhatás miatt.

márc. 10. 13:23
 17/49 A kérdező kommentje:
De a lakosság száma érdemben nem változott olyan sokat az elmúlt 50 évben. Inkább csak az, hogy ma már sokkal többen élnek egyedül, mint akkoriban és nyilván igazat adok, hogy úgy lakást bérelni nagyon nehéz lehet.
márc. 10. 13:25
 18/49 anonim ***** válasza:
83%

London összetétele 2021-ben:

Brit fehér 37%, Egyéb fehér (pl. kelet-európai) 15%, Ázsiai (főleg indiai vagy pakisztáni) 21%, Fekete 14%, Kevert etnikumú 6%, Egyéb 6%.

Egy egykori birodalom fővárosáról van szó!!! A gyarmatok lakói meg jobb életet szeretnének, ezért odaköltöznek. Nekünk magyaroknak furcsa, ott teljesen természetesen. Igazából pont mi kelet-európaiak (nem, ők nem tartanak minket közép-európainak!) vagyunk azok, akik kilógunk a sorból. Rossz tapasztalatom indiaiakkal meg pakisztániakkal nem volt nyugaton, igazából csak feketékkel meg román cigányokkal volt. De feketékkel sem messze nem olyan arányban, mint idehaza cigányokkal! Elnézést kérek a becsületes cigány származású magyaroktól. Mindenesetre Londonban a feketék aránya 14%. Hát most ez van. Nem kell minden városrészben Rolex órában mászkálni éjszaka.

Sőt, neked magyarként nem is muszáj Londonba menned. Sőt, a járásodból sem muszáj kimozdulnod. Sőt, Gyakorikérdéseken a saját WC-den ülve meg lehet mondani, hogy kinek mit kellene csinálnia.

márc. 10. 13:25
 19/49 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudnak mit tenni már, dédapáik balf@szsága miatt előbb utóbb elveszítik hazájukat. A történelem seha nem áll meg, ha egy nép elveszíti önvédelmi képességét garantáltan eltűnik és mások veszik át az életterét. A folyamat már javában zajlik még pár generáció és kisebbségbe kerülnek, végül asszimilálódnak.
márc. 10. 13:27
 20/49 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem az átlag angol fél a fekáktól ahogyan mi is a cigóktól de tenni nem tudnak elenük.
márc. 10. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!