Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha elutazok az Egyesült...

Ha elutazok az Egyesült Királyságba, ott nagyon jól összehaverkodok III.Károly királlyal, akkor van esélyem rá, hogy Vilmos walesi herceg helyett engem nevezen meg az örökösének, ezáltal pedig én legyek majd a király Károly halála után?

Figyelt kérdés

2024. febr. 12. 00:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#8 De akkor a parlamentet szerintem rá lehet majd venni hogy megváltoztassa ezeket a törvényeket hogy lehetővé tegye hogy én legyek majd az uralkodó.
2024. febr. 12. 12:26
 12/20 PMC Wagner ***** válasza:
#11 650 tagú az, és egy ilyesmi változtatásához abszolút többség kell, sok szerencsét hozzá
2024. febr. 12. 12:35
 13/20 A kérdező kommentje:
#12 És mennyi pénzzel kéne lefizetnem őket, hogy megváltpztassák a törvényeket?
2024. febr. 13. 15:46
 14/20 PMC Wagner ***** válasza:
#13 Nem tudom, sosem próbáltam. Én egy szál cigiért megszavaználak
2024. febr. 13. 19:09
 15/20 anonim ***** válasza:
Csak úgy mellékesen: a leendő brit uralkodónál abszolút kizáró ok, ha valaki katolikus(ként született). Ez még akkor sem évül el, ha átkonvertálsz valami másra, majd onnan az anglikán egyházba. És ez már évszázadok óta így van.
2024. febr. 18. 20:13
 16/20 anonim ***** válasza:

- Katolikusnak született egyén (tehát ha csak a szüleid azok, de te nem, az is beletartozik ebbe) nem lehet az Egyesült Királyságban se király se trónörökös, ez egy abszolút kizáró ok már a reformáció óta

- Egy idegen, akinek nulla köze van a családhoz rokonságügyileg vagy házasságügyileg, sosem fog a trón közelébe kerülni

- Törvényt nem fognak módosítani, a király ebbe nem is szólhat bele, nem is terjeszthet elő még csak javaslatot sem, mert a törvényhozás nem a király feladata, hanem a parlamenté, ugye alkotmányos monarchia

Szerintem fantáziálj valami mást.

2024. febr. 20. 14:35
 17/20 anonim válasza:
Szerintem egyébként van rá lehetőséged,mivel ha esetleg a parlament elé felterjesztik és megszavazza a törvényhozó testület akkor szerintem van rá lehetőség,ott van példának a pragmatica Sanctio amit 3.Károly(Habsburg Károly)adott ki 1713-ban öröklési rendelet képpen ugyan Mária Terézia családtag volt,de a korban elképzelhetetlen volt az hogy nőági örökösödés menjen végben,de a magyar rendek megszavazták azért azt gondolom ha nagyon összehaverkodsz 3.Karcsival és ő után megszavaztatja az orszaggyűléssel akkor van ráesélyed
2024. jún. 18. 10:52
 18/20 kürasszír ***** válasza:

# 17

Bocs, de Magyarország esetében teljesen rossz példa a Pragmatica Sanctio.

Mert Magyarországon létezett nőági trónöröklés, hiszen I. Nagy Lajost 1382-ben éppen a lánya, Mária követte uralkodóként.

Mária Terézia csak a második magyar királynő volt Mária után.

2024. jún. 18. 13:00
 19/20 kürasszír ***** válasza:

# 17

A brit példád is teljesen rossz.

Mert a brit törvények szabályozzák a trónöröklés rendjét a Windsor-házon belül.

Csak a Windsor-ház tagjai, kihalasuk esetén vérrokonai, meghatározott sorrendben örökölhetik a brit trónt.

2024. jún. 18. 13:04
 20/20 A kérdező kommentje:

,,Csak a Windsor-ház tagjai, kihalasuk esetén vérrokonai, meghatározott sorrendben örökölhetik a brit trónt."

De ez diszkrimináció azokkal szemben akik nem a Windsor-ház tagjai vagy rokonai :(

2024. jún. 18. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!