Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ennek tudatában is hagynátok...

Ennek tudatában is hagynátok Ukrajnát Oroszországnak? Nem lenne jobb, ha ezeket mi, a Nyugat birtokolnának?

Figyelt kérdés
[link]
jan. 22. 14:21
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Jeffrey! Ne kezdjük el megint, hogy Ukrajna mióta létezik. A Tűzzel-vassal című filmet láttad már? Ott a lengyelek és a kozákok is úgy hivatkoznak arra a területre, amelyért ölik egymást, hogy Ukrajna. A film alapjául szóló regényt, amelyet Henri Sienkiwicz írt, amikor elkészítette, még Lenin meg a szovjetek fasorba se voltak.....

jan. 22. 17:49
 22/27 anonim ***** válasza:
43%
*Ideges 30 éves Szlovákia hangok...
jan. 22. 17:52
 23/27 Jeffrey Spender ***** válasza:
18%

És a kozákok azok fajtatiszta ukránok voltak ?

Nem tudom miért, de a kozákok kapcsán a nagyjából tar fejűre borotvált, középett egy tincsben meghagyott hajviseletű, és vágott szemű, és nem is európai kinézetű lovasnomád népek jutnak eszembe.

A kozákok nem homogén népcsoport, hanem megszámlálhatatlan, és egymással is hadban álló népek voltak. A kozákok tatár, török eredetűek, amelyek keveredtek lengyelekkel, litvánokkal, oroszokkal, és névtelen szlávokkal is, de attól még egymással is hadban álltak.

A kozák szó a tatár nyelvű „qazaq” kifejezésből eredhet, mely átvitt értelemben szabad embert jelent.

Más források szerint a türk kazak szóból is eredhet, közvetlen jelentése a kaz- („megy, átkel”) igetőhöz kapcsolódik.

További nyelvészeti fejtegetés szerint a kun nyelven „cosac” szóval nevezik őket, amely őrséget jelent.

A kozákok zsold fejében szolgálták a nagyokat, vagyis az oroszokat, a litvánokat, a lengyeleket, sőt még parasztfelkelés leverésben is érdemben részt vettek, akkor mégis mennyire ukránok a kozákok ?

Ennyit arról, hogy a kozákok ős-ukránok voltak.

jan. 22. 18:19
 24/27 A kérdező kommentje:

Jeffrey! Miért próbálsz olyat állítani, amit nem írtam le? Miért kell ferdíteni? Így még is, hogy lehet beszélgetni szerinted? Add már meg az alapvető tiszteletet, és ne adj már olyan szavakat a számba, amiket nem írtam. Nem azt írtam, hogy a kozákok ukránok. Azok egy önálló népcsoport volt, akik pénzért harcoltak, de Katalinig senki nem is bírta betörni őket. Annyit írtam, hogy már a Tűzzel-vassal című regényben Ukrajnának hívták azt a területet, amit ma is annak neveznek. A Tűzzel-vassal pedig a Hmelnyickij-féle felkelés idején játszódik, ahol a zaporizzsjai kozákok autonómiát követelve megtámadták előbb a Dubnói Vajdaságot, majd a Lengyel Köztársaság területére is behatoltak.

jan. 22. 18:32
 25/27 Jeffrey Spender ***** válasza:
18%

Elnézést a félreértésért.

Amúgy a Krajina az határföldet jelent. A Cári Oroszország, a Lengyel-Litván Unió, és a Török Porta közötti határföldet.

jan. 22. 19:04
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Most meg a gyakorlatban az USA kezében vannak ezek, hurrá....
jan. 23. 04:45
 27/27 anonim ***** válasza:
80%
Inkább az ukrán nép kellene birtokolja. Nem normális dolog, hogy azért kell harcolni, hogy a nyugat semmizze ki az országot a ruszkik helyett.
jan. 23. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!