Ukrajna milyen jogon lehet EU tagjelölt ha ilyen emberijogokat sárbatipró kényszersorozások vannak?
Ugyanazon a jogon amiért az ukránok a saját civil embereiket drónnal lövik a buszmegállóban:
a kettő nem függ össze, az országuk háborúban áll és hadkötelezettség van. persze normál ember esetében elég taszító a helyzet, amilyen videók jönnek a katonajelöltek gyűjtésére.
a kérdésed jobban hangzana ha nem a sorozást bírálnád, hanem például azt hogy be akarják fagyasztani a külföldre menekültek bankszámláit, letiltanák a telefonjaik sim-jeit.
nemrég a radában felszólalt egy emberjogi szakértő aki szerint ezek mind jogellenes szándékok.
de a télen letolt nadrággal oszlophoz kötözött "orosz kollaboránsnak" kikiáltott emberek helyzete is kérdőre vonhatná az eu tagságot.
Az is belefér a rendkívüli jogrendbe, hogy a besorozottak nem tudnak kapcsolatba lépni a hozzátartozóikkal. Nem telefonálhatnak, nem írhatnak mailt, levelet, az állam semmilyen információt nem ad ki a hollétükről ?
Én is sok ilyen összefogdosó videót láttam, és valóban kegyetlennek tűnnek, de ki kéne bontani minden részletet, akkor már lehet más a leányzó fekvése. Minden bizonnyal az egész hercehurcának volt előzménye, ugyanis a besorozást minden esetben megelőzi a behívó kézbesítése, vagy idézés regisztrációra megjelenésre. Ezekről is láttam videókat, konditermekbe, boltokba, buszokra járnak csapatostul, hogy átadják az idézést, amikor még nincs elhurcolás. Szerintem annyi a szitu, hogy valaki, aki már korábban beszopta az idézést, nem ment el a megadott időre a gyülekezési helyre, vagyis nem akart bevonulni katonának. Ezzel egyből körözött személy lett belőle, akivel utána már nem finomkodnak, ha elkapják, akkor már erőszakkal is elviszik. Szerinted háború esetén nálunk, vagy bármelyik más országban a parancsmegtagadókkal, dezertőrökkel hogy bánnának?
Tehát akkor szerinted ez feljogosítja az államot arra hogy úgy bánjon az állampolgáraival mint a vágóállatokkal ?
Nem telefonálhatnak, nem írhatnak mailt, levelet, az állam semmilyen információt nem ad ki a hollétükről ?
Ne legyél már ekkora nyámnyila! Jó reggelt, ilyen egy háború, és a dezertőrökkel többnyire így bánnak, de ha ezt a frontvonal közelében teszi, akkor rögtön főbe is lövik. Ez mindkét oldalra játszik, csak az oroszoknál egyenlőre önkéntes a bevonulás, de ha bekerültél a húsdarálóba csak előre mehetsz, mert a komisszár ott áll mögötted csőre töltött fegyverrel. Az egyéni tragédiák a hozzátartozókon kívül senkit nem érdekelnek, a háború gépezetét a folyamatos friss hús hajtja, és ebben a felállásban ha menteni akarja valaki az életét, jobb ha minél messzebb fut. A sorozóbiztosoknak teljesíteni kell a kvótát, különben ők mehetnek a frontra, ezzel a motiváció meg is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!