Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA-ban miért nem tiltja a...

Az USA-ban miért nem tiltja a törvény, hogy elítélt bűnözők indulhassanak az elnökségért?

Figyelt kérdés

2024. jan. 6. 20:23
1 2
 11/13 PMC Wagner ***** válasza:
0%

"a mai iowai szereplésén képes volt azt mondani, hogy most már tegyék túl magukat a legfrissebb, az államban pár napja történt iskolai lövöldözésen)"

Te is egy olyan tipikus egy bites gondolkodású hülye lehetsz ha egy összefüggő beszédből kiragadsz egy mondatot és azon rugózol. Sajnálatodra én is láttam a beszédet. Gratulálok de csak fél kekszet kapsz

2024. jan. 6. 22:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Más kérdés, hogy mi a személyes véleményem róla, de...

Teljes és igazi demokráciához elvben az is hozzátartozik, hogyha történetesen bűnöző-érzelmű a nép többsége, akkor szép demokratikusan bűnözőt válasszanak maguk élére. Népirtó gyilkosokat is megválasztanak, mint a sicc, akkor egy zsebmetsző ne lehetne?

Egyébként viccet félretéve, feltételezem, az lehet a helyes elgondolás benne, hogy bizony a világ sok részén mindennapos dolog, hogy ellenzéki hangadókat hazug és pitiáner indokokkal lesittelnek. Papírforma szerint priuszuk lesz. Tessék végignézni a történelmet - akár csak kishazánkban - hány vezető volt, aki mielőtt vezető lett, évtizedeket ült az előző rendszer börtönében. Amíg nem kerül hatalomra, lehetősége se lenne tisztázni, hogy az ő bűne, az egy ócska rágalom volt.

Ezért van az, hogy a népre kell bízni, mit gondol. Politikai meghurcolás vagy valóban egy senkiházi alkoholista, akinek megcsúszott a kezében a konyhakés. Nem fogják megszavazni az utóbbit.

2024. jan. 6. 22:57
 13/13 A kérdező kommentje:

Igen, jól gondoltátok, Trumpra gondoltam. Számomra mai napig felfoghatatlan, hogyan nyert egy ilyen ember elnökválasztást, egyáltalán hogyan jutott el az indulásig, ahogy azt is meglepve olvastam most, hogy ezek szerint még nincs elítélve? Azok után amit művelt, és amire tonnaszám van bizonyíték? Érdekes, mit ne mondjak..

Mondjuk alapjaiban is érdekes az USA politikája, az is vicc hogy egy 80+-os öregembert indítsanak a demokraták, de hogy egy szintén lassan 80 éves közveszélye bűnöző legyen a másik oldal fő esélyese, na az tényleg mindent visz. Már az aggályokat vet fel hogy szabadlábon van, az még komolyabb aggályokat hogy hivatalt is vállalhat, na de hogy e az ember legyen a fő jelölt a világ legnagyobb szuperhatalmának vezető pozíciójába? Viccnek is szörnyű.

Mondjuk úgy, hogy ez azt bizonyítja, hogy nem csak a magyarok vannak a béka feneke alatt hosszú évek óta, de az USA-ban is igen komoly erkölcsi és szellemi gondok vannak az emberekkel, ha ilyen embert megszavaznak elnöknek.

Én amúgy a pártját se értem,képesek ennyi bűncselekmény és egy elbukott választás után is mögé állni? Könyörgöm, ha egy hellyel-közel normális jelöltet indítanának, ingyen győzelem lenne nekik, mert a másik oldalon tuti Biden indul, aki maga se túl jó jelölt 80+ évesen, elég népszerűtlen. De nem, ezek képesek még mindig a bűnöző, elmeroggyant, szintén 80-hoz közelítő Trumpot tolni? Ész megáll komolyan.

Jó jó, én se szóljak semmit, az én hazámban is 20+ éve Gyurcsány-Orbán tengely van, az se piskóta.

2024. jan. 6. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!