Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnában vannak még nácik,...

Ukrajnában vannak még nácik, vagy az Azov ezred lemészárlása óta már megszűntek létezni?

Figyelt kérdés

2023. dec. 22. 10:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Az ukrán hadsereg nagyon figyel arra, hogy ne nagyon kerüljenek ki olyan sajtófotók ahol mondjuk valaki 88-as tetoválással vagy SS Totenkopfos kitűzővel látható, de az a helyzet, hogy vagy a szélsőjobboldali katonák harcolnak, vagy senki. Annyira nagy az emberhiány az ukrán katonaságnál, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy ideológiai alapon kizárják a neonáci önkénteseket. Nyilván a hadvezetésben nincsenek jelen, de tagadhatatlanul népszerűek az ilyen eszmék a lövészárkokban, az Azov-ezred mentalitása nagyon is életben van az ukrán hadseregben.
2023. dec. 22. 11:43
 12/15 anonim ***** válasza:
33%
Vannak, pl. a kormány.
2023. dec. 22. 12:00
 13/15 anonim ***** válasza:
34%

Mindenütt vannak és lesznek sajnos nácik, Ukrajnában is, nálunk is, meg például Oroszországban is. Putyinnak ezért azt ajánlanám, hogy először a saját országát nácítlansítsa, utána kezdjen nyugatra mutogatni.

Ami az Azovot illeti: Rühellem a szélsőjobbos gyűlölködést, ezért amíg nem ismertem közülük senkit, én is mindannyiukban náci söpredéket láttam. Elég csak egy pillantást vetni a keletkezésének körülményeire, hogy ilyen következtetésre jusson az ember. Ma már viszont úgy látom, hogy nem lehet őket így egy kalap alá venni. Jó példa erre Roman Trokhymets, aki még 2015 elején kezdett az Azovban szolgálni, pedig ő sok minden, csak nem náci (sötét bőrű emberekkel barátkozik pl.). Egy interjúban is azt mondta, hogy azért az Azovhoz csatlakozott, mert az önkéntesekből áll, és szívesebben harcolt mellettük, mint besorozottak mellett.

Egyébként egyszer itt gyakorikérdéseket azt láttam, hogy valaki szerint ők nem azért nácik, mert antiszemiták, hanem mert ruszofóbok. Ez így elég furcsa, az ún. ruszofóbia nem egyenlő a nácizmussal. Azon meg nem kell csodálkozni, hogy nem rajonganak az orosz megszállókért.

Egy szó mint száz, sajnos biztos vagyok benne, hogy a kezdetek miatt manapság is az Azov a legcsábítóbb alakulat a balhés náci alakok számára (mert amúgy nem lettek úgymond lemészárolva, ma is sok tagja van); emiatt nem is mondom, hogy mindenkit szeretni kell közülük. Az azonban nem igaz, hogy egytől egyig ostoba, gyűlölködő alakok, akiknek a halálát kell kívánni.

2023. dec. 25. 19:42
 14/15 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 13

Az Azov Zászlóalj szellemi elődje az 1996-ban keletkezett.

Akkor mi indokolta a létrehozásukat ?

máj. 2. 18:31
 15/15 Jeffrey Spender ***** válasza:

Az Azovot egy harkovi fószer alapította, nem mariupoliak.

Az Azov egyik parancsnoksága Mariupolban volt. A másik meg Kijevben. Mariupol elfoglalása ellenére nem szűnt meg az Azov.

Rajta kívül van még a Csornyij Korpusz, az Ajdar, a Szics, a Jobb Szektor, az Ukrán Hazafiak, és az Ukrán Nacionalisták Szervezete nevű sokféle szabadcsapat mindmáig.

máj. 2. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!