Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Zelenszkij miért kért tolmácso...

Zelenszkij miért kért tolmácsot, mikor egy újságíró oroszul tett fel neki egy kérdést?

Figyelt kérdés
Hiszen orosz anyanyelvű az ukrán elnök: [link]
2023. dec. 20. 21:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nekem anno ez nem jutott eszembe ebben a formában mielőtt háború lett.
2023. dec. 20. 23:16
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Ez nem színjáték, hanem gesztus/üzenet. Max. azt mondhatnánk, hogy feleslegesen tette, de attól még elég egyértelmű, hogy az oroszok és orosz dolgok megtagadása a lényege az üzenetének.
2023. dec. 20. 23:46
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

Nyilván kicsinyes színjátszás, hogy demonstrálja, hogy hirtelen most már nem hajlandó oroszul se érteni, se beszélni.

Ha nem újságírói kérdés lett volna, hanem diplomáciai tárgyalás, az más. Ott protokoll, hogy kell tolmács, akkor is, ha amúgy az egyik fél beszél a másik nyelvén.

2023. dec. 21. 06:34
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

"Egy magyarverős eset után ha egy román újságíró románul kérdezne egy székelyföldi magyart, aki természetesen tud románul, elvárnád, hogy reagáljon?"

Nem tudom, hogy "elvárnám-e", mindenesetre egy kulturális gesztus és civilizált viselkedés, hogy akár a másik anyanyelvén reagál. Van olyan intelligens, hogy érti és beszéli a nyelvét is, nem sűllyed le kicsinyes adok-kapokba. A másikat minősíti, hogy gyűlöl.

Ha egy magyarverés után egy erdélyi politikus román újságírónak románul nyilatkozna, azzal semmi bajom nem lenne. A lényeg, hogy MIT nyilatkozik.

Vannak intelligens erdélyi ismerőseim, ők kifejezetten elítélik azokat az erdélyieket, akik nem hajlandók tanulni, illetve megszólalni románul.

2023. dec. 21. 06:41
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
Az ukránoknak az orosz támadás nagy trauma, nem hajlandóak oroszul beszélni, gondolom ezt képviseli az elnök is. Ha tényleg érdekel és nem orosz troll vagy, akkor itt hallgathatsz erről bővebben: [link]
2023. dec. 21. 07:29
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
A látszat kedvéért. Eleve orosz anyanyelvű, de még az ukrán anyanyelvűek is simán megértik az oroszt.
2023. dec. 21. 08:07
 17/20 anonim ***** válasza:
93%
@14 Ne csináljunk már úgy, mintha nem tudnánk, hogy a szomszédban lángokban áll egy ország.
2023. dec. 21. 08:31
 18/20 PMC Wagner ***** válasza:
82%
Én a gesztust magát értem de tényleg kissé röhejes tekintve hogy orosz akcentussal beszél ukránul
2023. dec. 21. 11:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Az orosz anyanyelvű ukrán zsidó náci, aki úgy tesz, mintha nem tudna oroszul, de ukránul meg rosszul beszél. És ezek után vegye ezeket komolyan valaki…
febr. 10. 10:41
 20/20 anonim ***** válasza:
#19 Nézd meg Biden-t és akkor nem fogsz ezen meglepődni. Ő is csak egy odaültetett báb és van aki irányítja, van aki meg annyira ostoba hogy nem is foglalkozik vele mit és hogyan mond, csak az számít amit azok mondanak róla neki akik irányítják. Nem véletlen akarták most megakadályozni a Tucker-féle Putyin interjú elkészülését, nyilvánossá tételét, hiszen akkor más is eljut ezen megvezethető emberekhez mint amit be akarnak nekik adni.
febr. 10. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!