Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Érdekes 'kísérlet' zajlik...

Érdekes 'kísérlet' zajlik Lengyelországban, ami nagyon tanulságos lehet Magyarországnak is?

Figyelt kérdés

Liberális-konzervatív-szocdem erők Donald Tusk új miniszterelnökkel most már kormányra kerülvén, Lengyelországban immár a lebontott demokrácia visszaállításán dolgoznak - deklaráltan. Sikerülhet nekik?

Vagy már annyira szétverte Kaczyński és a PiS a demokráciát, hogy szinte lehetetlen visszaépíteni?

Most például a közmédia brutális PiS felé húzásának elfogultságának megszüntetésén és kiegyensúlyozásán dolgoznak. Ami megint kísértetiesen hasonló állapot mint Magyarországon. Nem véletlen hatása miatt egyik első intézkedésük Tuskéknak.

[link]

2023. dec. 19. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
83%

30, te összekevered a demokráciát a szólásszabadsággal.

A szólásszabadság nem egyenlő a demokráciával.

2023. dec. 20. 13:46
 32/87 anonim ***** válasza:
30%

31

De akkor megint ott tartunk, hogy ha van véleményed pl az EU-ról, akkor ne mond ki, ha az negatív. Akkor ez még is micsoda?

Szólásszabadságnak kevés, így demokráciának is. A TASZ oldalán olvastam, hogy a szólásszabadság a demokrácia elengedhetetlen része.

2023. dec. 20. 14:07
 33/87 anonim ***** válasza:
79%

"De akkor megint ott tartunk, hogy ha van véleményed pl az EU-ról, akkor ne mond ki, ha az negatív."

Szerintem ezt csak te gondolod így, vagy megpróbálod hazugsággá változtatni azt a kezdeményezést, hogy a közmédia a közt szolgálja, és ne a kormánypropagandát hazudja az emberek arcába.

Elismerték hogy hazudtak eddig, szóval ez nem vita tárgya.

A közmédiának nem az a dolga, hogy megmondja mit KELL gondolni, és ismerteti a kívánt álláspontot, hanem elfogulatlanul tájékoztasson.

2023. dec. 20. 14:12
 34/87 anonim ***** válasza:
70%

32, nem, nem tartunk ott és a szólásszabadság továbbra sem egyenlő a demokráciával.

A szólásszabadság része a demokráciának, de ez csak az egyik alappilére, nem az egész.

2023. dec. 20. 14:23
 35/87 anonim ***** válasza:
22%

33

Egyáltalán nem erről írtam, és amit leírtam az teljesen más dologra vonatkozott. Erre megjelensz és beleszövöd a saját hazugságodat. Nem arról írtam amit belehazudtál. Minden utólagos magyarázkodás felesleges részedről.

2023. dec. 20. 14:28
 36/87 anonim ***** válasza:
0%

34

Akkor ezt a TASZ-al beszéld meg, ők jobban tudják mint te.

2023. dec. 20. 14:29
 37/87 anonim ***** válasza:
81%

Miért a TASZ mit ért demokrácia alatt?

Nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne a demokrácia fogalmának értelmezése közt.

2023. dec. 20. 14:32
 38/87 anonim ***** válasza:
67%

Dolgoztam helyetted és kikerestem, mit ért a TASZ a demokrácia alatt, itt van:

[link]

sehol sincs a szólásszabadságról irva benne.

2023. dec. 20. 14:36
 39/87 anonim ***** válasza:
0%

37

Menj fel az oldalukra, ott el tudod olvasni. Nekem az a mérvadó, amit ők írtak a demokrácia és a szólásszabadság kapcsolatáról.

2023. dec. 20. 14:37
 40/87 anonim ***** válasza:
77%
39, olvasd el kérlek az előző kommentem, ahol leirtam, hogy felmentem az oldalukra és elolvastam.
2023. dec. 20. 14:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!