Elégedett lennél ha most Gyurcsány Ferenc lenne a miniszterelnöke Magyarországnak és megszavazta volna Ukrajna EU tagságát kezdeményező szavazást és a nekik szánt 50 milliárdot?
Tudod kérdező van olyan dolog, hogy " nagyon rosz " és van olyan, hogy " szükséges rosz "
A nagyon rosz, az a gyurcsán, kormány volt.
A szükséges rosz pedig a gyurcsányt váltó fidesz.
Ha ma bárki azt mondja, hogy a fidesz tökéletesen kormányozza az országot, az vagy naív, vagy buta, vagy a kettő egyszerre.
De jön a kérdés. Ki lett volna jobb Orbántól? MZ? Aki annyi gyakorlattal se rendelkezett a politikában, hog, ne beszéljen a kampány alatt és után baromságokat?
Vagy esetleg a jobbik? Akik az elmúlt évek alatt botrányból botrányba keveredtek?
Vagy Torockai? Aki nagyon ékesen tud ám beszélni, de szintén nincs sem neki tapasztalata, se vele kapcsolatban az országnak?
Nem. Ma Magyarországon egyetlen politikus sincs, akire jószívvel azt mondanám, hogy alkalmas annak vezetésére.
Csak rosz van, roszabb, és nagyon rosz van.
Ez a fő gond.
Az viszont kb biztos, hogy ha ez az egész ukrajnai balhé a gyurcsány kormány alatt történik, most lehet már háborúban állnánk.
Nem vagyok fideszes. Nem vagyok, egyetlen politikai oldalnak sem híve.
Magyar vagyok és az olyan gondolkozású emberek mint én szinte üldözöttek a mai Magyarországban.
Ha valóban Magyar érdekű kormány lenne az ország élén, akkor a következőt mondta volna a képzeletbeli miniszterelnök Zelenszkinek:
Magyadország pénzel, fegyverekkel, és minden szükséges eszközzel hajlandó támogatni Ukrajnát, amennyiben kárpátalját visszaszolgáltatják Magyarországnak. Ebben az esetben hajlandóak vagyunk mind politikai, mind gazdasági, katonai és humanitárius segítséget nyújtani.
Ez lett volna egy 100 éve csonka ország elnökének a helyes reakciója.
Igazából a kérdésem nem terjesztettem ki ilyen távlatba.
A kommented első felével egyetértek, amúgy az USA-ban is hasonló a helyzet, jelen pillanatban a két legnépszerűtlenebb politikus között lehet majd választani (bár még van egy év, hátha felbukkan valaki).
A Kárpátaljás gondolatod butaság. Magyarország a NATO tagja és ez azt is jelenti hogy a jelenlegi határainkat elismertük, nem kívánunk ezen változtatni. Például ezért nem lehet Ukrajna NATO tag, mivel a szomszédjával területi vitái vannak.
Ez egyáltalán nem így működik a politikában, arról nem is beszélve hogy milyen súlyos diplomáciai elítélést kapnánk ezért. Eddig se vagyunk jó fényben, ezek után a szomszédaink katonai erőt vonultatnának fel a határainkon akik bármikor támadásra készen állnának, mert ők is a területek visszakövetelésétől tartanának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!