Ezért kellet Európára kényszeríteni a szankciókat?
Az Eurostat honlapja szerint 2022 februárjától idén szeptemberig az Európai Unió hozzávetőleg 61 milliárd köbméter gázt vásárolt 66,7 milliárd euró értékben amerikai cégektől. Ez átlagosan 3,1 milliárd köbméter havi 3,3 milliárd euróért.
Ugyanakkor egy évvel korábban az Egyesült Államok átlagosan havi 1,25 milliárd köbméter gázt szállított az EU-ba, 725 millió euró értékben.
Szankciók nélkül tehát 52,2 milliárd euróval kevesebbet kerestek volna az amerikai cégek.
Ehhez képest a NordStreamII a maga kb 10 milliárd eurós bekerülési költségével is csak aprópénznek tűnik.
3
Épp elnyomják Tajvant és Tibetet. vagy ezek nem számítanak ilyenkor?
1: "Agresszor, területfoglaló háborút indító, tömeggyilkos rezsimekkel nem üzletelünk"
akkor szóljál már az usának is hogy adja vissza a nemrég vásárolt uránt és kőolajat, nem értem mire jó ez a vágyvezérelt gondolkodás, kész agyhalál.
18:40: Tajvant senki sem nyomja el, Kínának nincs ráhatása az ottani eseményekre.
Tibet más tészta. De Tibetet mindig Kína uralta, néhány rövid időszaktól eltekintve, mikor a központi államhatalom meggyengült. A XX. század elején valóban független volt pár évtizedig, de már 1951 óta nem az. Nagyon szomorú, de ez több, mint 70 éve történt.
13
Tehát antidemokratikus államokkal lehet üzletelni, ha nem agresszívak. Akkor az USA miért kereskedik a mai napig az oroszokkal?
Az EU az orosz energiahordozókat miért kerülőúton szerzi be?
10:41: ja, az is kettős mérce, hogy gyűlöljük a muzulmán migráncsokat, de a gázai bagázst simogatni kell, igaz?
(Aki szelet vet, vihart arat. Október 7-én talán nem kellett volna azt csinálni, amit azok az ártatlan, szent emberek csináltak.)
Messzire menne az a vita, hogy a közel-keleten ki kit támadott meg, az jogos volt-e vagy nem, vagy hogy mikor kezdődött ott a békétlenség. Nem is mennék ebbe nagyon bele, mivel ez immáron 100 éves történet, és eddig minden hatalomnak, politikusnak beletört a bicskája, hogy jönnék ide hogy én mondom meg a tutit. Azért azt ne felejtsük el, hogy a palesztinoknak az a történelmi szülőföldjük, és amikor megalakult Izrael, ENSZ határozat született, hogy a Palesztin államnak is meg kell alakulnia. Ezzel csak az lett a probléma, hogy a leendő palesztin állam területe a több mint 2000 évvel ezelőtt megszűnt ókori Nagy-Izrael területén feküdne. Ezért is abuzálják folyamatosan a zsidók a palesztinokat, ezért nem engedik hogy saját államuk legyen, ezért kell elüldözni őket. Én annak a megoldásnak vagyok a híve, hogy minden nép éljen a szülőföldjén békében, legyen zsidó, palesztin, baszk, katalán, vagy kárpátaljai magyar. Ugyan úgy vagyok a muzulmánokkal is, mint a zsiráffal, szép-szép a szavannán, de a lakásba nem kéne. Nincs velük bajom addig míg otthon boldogulni szeretnének, de mihelyt idejönnek hívatlanul, és az én jólétemre pályáznak munka nélkül, érdemtelenül, az már nem tetszik.
11:59: Izrael belement az ENSZ-határozat végrehajtásába. Az arabok nem, és azonnal támadtak.
Innen kezdve nincs miről beszélni.
"szisztematikusan minden középületet, kórházat, lakóépületet elpusztítanak"
itt vannak bunkereik meg az alagutaik is ezért bombázzák.
"Izraelt bármilyen retorzió érné az erkölcsös nyugattól"
szokott híradásba lenni hogy az usa külügy ott volt tárgyalni illetve nyomást helyez rájuk hogy annyira ne durvuljanak be.
de igen ezzel egyetértek, ebben az ügyben messzire el lehetne menni vita terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!