Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sokak szerint miért sodródunk...

Sokak szerint miért sodródunk a 3. világháború felé? Mert én azt látom, hogy semmi jele ennek!

Figyelt kérdés

Vegyük sorra a fogalmakat.

Világháborúnak azt a globális szintéren folyó háború(sorozatot) értjük ahol két szembenálló nagy szövetségi rendszer harcol egymással mint az első 2 világháborúban.

Jelenleg csak regionális konfliktusok vannak (konkrét legitim országok közötti háború is csak az ukrán-orosz).

Ez szerintem abszolút elégtelen feltétele a világháborúnak.

A 18.században a 7 éves háború (amit csak Churchill nevezett első igazi vh-nak de a történészek szerint nem volt az) is csak országok regionális konfliktusai voltak.

A hidegháborúban sokkal több és nagyobb háború volt mint most (koreai, vietnami, arab-izraeli) mégsem riogattak hetente azzal hogy közel a 3. világégés.

Akkor mi értelme egyáltalán beszélni erről mikor szerintem fasorba sincs az esélye annak, hogy kitörjön?

2023. nov. 18. 18:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert q vezetőknek ez van tervben évek óta! Hadipar profitehseg nepessegcsokkentes. Ember elet nem számít semmit.
2023. nov. 19. 10:34
 12/15 anonim ***** válasza:
24%
Itt is feljött, és én azt sem igazán értem, miért vizionálják az emberek azt, hogy bármiféle konfliktusnak bármiféle esélye van Magyarország és Románia között...
2023. nov. 20. 21:21
 13/15 anonim ***** válasza:
61%

12-es!

A románok utálnak minket. Fordítva ugyanez igaz. Nem azért vagyunk szövetségben, mert annyira szeretnénk egymást. Kényszerből vagyunk mindketten, mivel alapjáraton mindkét ország gyenge az élet minden területén a nagyokhoz képest. Ez a szövetség köztünk csakis addig tart, amíg a NATO meg nem gyengül.

2023. nov. 20. 23:36
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A NATO miatt nem lesz világháború
2023. nov. 21. 08:33
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
13 csak a széljobb utálja romániát. Mi baloldaliak elfogadjuk és jogosnak tartjuk Trianoni és szeretjük a románokat
2023. nov. 21. 08:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!