A nagy európai népeknek(franciák, németek, spanyolok) nem nehéz megemészteni, hogy az angol nagyon kiszorította a nyelvüket a világban?
Vannak dolgok amik megtörténnek akár akarja valaki akár nem. Értelmes ember megemészti, az agyatlanok sopánkodnak csak olyan miatt amin nem lehet változtatni.
Nem az angolok erőltették rá a nyelvüket mindenkire, egyszerűen ez az a nyelv amit mindenki könnyen meg tud tanulni és tud használni, amin eleve működtek olyan közösségi fórumok, amiket a sok országban élők használnak.
Hiába vannak a kínaiak vagy indiaiak sokkal többen, az ő nyelvüket sokkal nehezebb megtanulni, mint nekik megtanulni az angolt. Ennyi.
A németeknek nem annyira, ott viszonylag sokan beszélik.
A franciák és a spanyolok nem szeretnek angolul megszólalni, de ott is egyre elterjedtebb. A turizmus és az IT miatt egyszerűen muszáj.
"A franciák sokáig ragaszkodtak a nyelvükhöz, de ma már ők is elengedték"
Honnan veszed?
"A spanyolok is kicsit be vannak zárkózva a saját világukba, de csak muszáj nyitniuk mások felé is."
Egyelőre az USA nyit a spanyol felé, nem? Úgyhogy a spanyolajkúaknak is csak annyira muszáj nyitniuk mások felé, mint bármelyik másik nyelv beszélőinek...
"A nagy európai népeknek(... spanyolok) nem nehéz megemészteni, hogy az angol nagyon kiszorította a nyelvüket a világban?"
"Én most jártam Spanyolországban és az emberek döntő többsége egyáltalán nem beszél angolul."
Akkor meg is adtad a választ saját magadnak: nem, nem nehéz megemészteniük, mert nem, nem is olyan nagyon szorította ki a nyelvüket az angol - inkább ők szorítják ki az angolt Spanyolországból. :)
Én nem ezt látom. Aki olyan területen dolgozik, IT vagy turizmus, annak meg kell tanulnia az angolt. De valóban, a nagy nemzetek azok eléggé kiszorítják az angolt a saját országukból. Bécs-ben is azt láttam (pedig az osztrákoknak nincs is saját nyelvük, tehát nem tudom mit egóznak), tud mindenki angolul, de elvárják a bevándorlóktól, hogy tanuljanak meg németül. Különben a társadalom peremén rekednek örökre.
Ez csak nálunk szokás, hogy Budapesten makogunk angolul mint a kisangyal, nyaljuk a külföldiek valagát, még az olyanok is akiknek semmi hasznuk nincs belőlük, sőt csak elveszik tőlünk a lakhatást, életteret, kiszorítják a nyelvünket. Na de a magyarok azok másak, nekünk nincs semmi önbecsülésünk.
A franciáknak, spanyoloknak, németeknek van..
Na látod ez az, mi magyarok senkitől sem várjuk el hogy megtanuljon magyarul, azoktól sem akik hosszú ideje itt rontják a levegőt. Külföldön más a mentalitás. Bécsben ha találsz is valakit aki segít neked angolul ha muszáj, egyértelműen érezteti veled a társadalom, hogyha nem tudsz németül akkor egy senki vagy.
Ahogy hallom, a franciák még sokkal-sokkal ilyenebbek.
Budapesten ennek a teljes hiánya van, sőt, még azt éreztetjük azokkal akik nem beszélnek magyarul, hogy ők felsőbbrendűek.
Na ez a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!