A szlovákok miért sértődnek meg, amikor elismeréssel említem meg, hogy egy középkori magyar címer van a zászlójukon?
Nyilván más színekkel, stilizálva. De én mindig dicséretesnek tartom, hogy ezzel is a múlt előtti tisztelgés jeleként használnak magyar címert.
Sajnos ilyenkor megsértődnek és mindenféle áltudományos forrást lobogtatnak, hogy ők már 900 előtt is használták.
De hát akkor nem is volt szlovák vagy cseh nép.
Miért nem fogadják a dicséretet simán csendesen?
A kettőskereszt pontosabban Bizánc irányából jött. Ennek semmiben nem mondtam ellent, hiszen ez csak egy része a bizonyos címernek.
Na jöhetnek a források, ahol mi vittük át Szlovákiától. Hiszen a kérdés is ezzel kapcsolatos, bármennyire próbáltátok ferdíteni.
Jöhetne egy valódi hozzászóló. Így olyan mint gránátot dobni egy szalma kunyhóra...
"Na jöhetnek a források, ahol mi vittük át Szlovákiától."
Senki nem állított ilyet. Te állítottad, hogy az egy magyar címer. Bizonyítani is tudod, vagy csak a levegőbe beszéltél?
Hát jó, marad a privi várás.
Majd ez a Ciril-Metód dolgot dobja át, aki itt felvetette, mert érdekel. Eddig csak soviniszta dákoromán színvonalú "tanulmányt" olvastam róla, de hátha azóta kiástak valamit, amiről nem tudok. :)
Kíváncsi lennék rá hogy milyen nyelven szoktad dicsérni a szlovákoknak.
Ahh, meg se mernél mukkanni előttük ilyesmin, csak itt vered magad mindenki előtt, te kis kamu Jancsika!
"Nyilván más színekkel, stilizálva."
Ez alapjan a magyar zaszlo is nemet, csak nyilvan mas szinekkel. Es meg stilizalva sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!