Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izraelben a bosszúszomj vagy...

Izraelben a bosszúszomj vagy a túszok megmentése győz?

Figyelt kérdés

Nagy volt a bosszúszomj az izraeliekben kezdetben, azóta talán csökkent. Egyesek, és főleg a rokonok azonban a túszok kiszabadítása, a harcok lezárása mellett tüntetnek, nyilván ez az ő érdekük.

Én azt gondoltam volna, hogy egy börtönlázadás után tárgyalni fognak a zsidók, megmentik a 200 túszt (talán 1000 civil halt meg a börtönlázadásban), ezért is rabolták el őket. Hiszen nem megtámadták őket, hanem fellázadtak a börtönlakók, és nem érnek el semmit Gáza megtámadásával, lehetetlen megsemmisíteni a Hamaszt, óriási civil veszteség lenne, sok zsidó katona is meghalna, újabb támadásokat eredményezne a népirtás Izrael felé, és nem tudnák feltámasztani az 1500 elesettet. Eddig mégis bosszúban gondolkodott Izrael, sőt még zsarolni próbálja a Hamaszt a túszokért, nem adni akar értük valamit. Pedig a zsidók számára elvileg fontos egy zsidó élete, végtelenül értékesnek hiszik magukat. A megoldás a határ megerősítése és a béke lenne. Béke, tárgyalások. Saját magukban kellene keresniük a hibákat, nem másokban.

A népirtással valószínűleg megölik a túszok többségét is. A bosszúszomjuk győz, vagy az embermentési szándék?

2023. okt. 22. 10:45
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
19# Tehát én szögesdrótot teszek az ablakom és ajtóm elé,és látom késő este,hogy márpedig éppen betörnek hozzám. Konkrétan végignézem a sötétből. Lebuktathatnám és szólhatnék,hogy a lába ne menjen szét,de nem fogok,mert nehogymár még az én anyámat,holott ő az a mocsokláda,aki bemer törni? Sőt ha annak ellenére betör,hogy kint van,hogy a kutya veszélyes és harap,akkor azt is megérdemli,hogy szétszedje. A hamász döntött úgy,hogy belép az oroszlán barlangjába,teljesen mellékes hagyták e vagy sem,etikus e vagy sem,ők döntöttek így és lépték ezt meg. Ezután vállalni kell a következményt.
2023. okt. 22. 16:39
 22/22 anonim ***** válasza:
78%
Ez a kérdező is egy budos arab xd takarodj az orszagunkbol, vissza a tetves sivatagba. Budos terrorista.
2023. okt. 23. 00:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!