Mit lehet mondani egy háborús 'agresszor autokratának', amikor találkozol vele? Hajrá így tovább ölje az ukránokat és a magyarokat és még szívélyesen mosolyog is hozzá Orbán, amikor találkozott Putyinnal?
#29. "Putyin elvtárs leöli az ukránokat és a magyarokat"
Nyilván egy pillanatig sem volt kérdés, hogy az ukránok bármelyik kisebbségüket előbb szeretnék golyófogónak küldeni a frontra, mint saját magukat, de egyébként Kárpátalja konkrétan nem áll támadás alatt (azért szép próbálkozás volt a hatásvadászatra ismét). Egyébként értem, hogy az egybites agyad nem enged meg komplexebb gondolkodást, de nem az oroszok mellett állok ki. Míg én ezt két testvérnép közti háborúnak látom, amihez a Kárpátalján élő magyarokat leszámítva nagyjából annyi közünk van, mint a síita-szunnita ellentéthez, ti valamiért ebben a kérdésben is azt érzitek, hogy állást kell foglalnotok és be kell állnotok szurkolni az egyik oldalra (eleve milyen alacsony IQ kell ehhez...szurkolni, mint egy nyomorult focimeccsen). Melyik oldalra? Nyilván a "jó" oldalra, hiszen ti is mind "jó" emberek vagytok. Hogy ki a jó? Nagyon egyszerű, itt épp az, akit megtámadtak (az USA támadásai természetesen még véletlenül sem tartoznak e körbe, mert ott akkor is ők a jók, amikor ők támadnak). Summa summarum, én nem gondolom azt, hogy az ukránokért mindenki másnak is áldozatot kell vállalnia, így én nem értek egyet azzal, hogy jól kiépített, stabilan működő helyettesítés nélkül egy csapásra váljunk le az orosz energiáról. Ha te igen, az a te dolgod, de azért nehogymár a hozzád hasonló agymosottak agymosottazzanak másokat, mert kell röhögni. :D
Konkrétan ezek vagytok ti, sajnos nem erkölcsös emberek vagytok, hanem személyiség nélküliek:
30. Ilyen kulturáltan megfogalmazott füllentéseket rég olvastam.
Ha annyira nem számít a Brüsszel pénze akkor mért kezdett Orbán mindenféle engedményekbe az EU felé a támogatásokért cserébe?
Meg hát hogy miért is a legmagasabb az infláció az EU-ban Magyarországon és a pénzromlás üteme miért is egyik legmagasabb?
Véletlen vagy esetleg valami felelőssége nem is kevés van Orbán összetákolt rezsimjének?
Ekkora blődséget: "Mindenki tudta ugyanis ... hogy a szarcunami ami mindenképpen jön" - jó lenne azért valamennyire reálisan tudatában lenni a kevésbé képzett fidesz szavazók tudatossági szintjével. Piros volt a paradicsom nem sárga...
#33. "Ha annyira nem számít a Brüsszel pénze"
Konkrétan semmi ilyet nem írtam, de szemlátomást fogalmad sincs, hogy mit olvasol. Amit írtam, az az volt, hogy számítanak a pénzek, és ha az ellenzék került volna hatalomra, akkor már hirtelen nem is lenne velünk Brüsszelnek semmiféle problémája és rég megkaptuk volna az amúgy bárminemű jogi alap nélkül visszatartott pénzeket. A mondandóm az volt ezzel kapcsolatban, hogy ez jól jött volna, de nem az az egyetlen szempont, ami alapján kormány választunk. Mellesleg azokról a pénzekről így sem mondtunk le és el is várjuk, hogy Brüsszel az utolsó fillérig adja ide, a lehető leghamarabb...az ugyanis nem az ő pénze, nem is másé, hanem a miénk.
"Brüsszel pénze"
Nincs olyan, hogy Brüsszel pénze...én tudom, hogy az ellenzékiek fejében ez - borzasztóan tévesen - úgy rögzült, mintha a jóindulatú gazdag országok adományok formájában segítenék a szegényebbeket, de ez nagyon-nagyon távol áll a valóságtól. Azt a pénzt egyrészt nem a semmire kapjuk jótékonysági alapon (mégis hogy a fenébe tudtok ennyire naiv gyerekek lenni?), másrészt nincs lehetőség nem adni, hiszen az szerződés alapján JÁR. Te meg Brüsszel jogtiprásához tapsolsz, ilyenkor hol az erkölcs? Elment az összes az ukránokra? :)
"Ekkora blődséget: "Mindenki tudta ugyanis ... hogy a szarcunami ami mindenképpen jön""
Ez qrvára nem blődség, már a háború előtt is negyven éves csúcson volt az infláció gyakorlatilag a komplett fejlett világban (igen, az USA-ban is; igen, az eurozónában is), most pedig konkrétan recesszióban van még az európamotorja német gazdaság is...dehát a fenti válaszaid minőségét látva miért pont ezekkel lettél volna tisztában? Siralom...
34, megnyugtatásul közlöm, hogy nem olvasok HVG-t, egy betűt sem, tehát, kijelenthetem, hogy nem hülyitett be a HVG.
Nekem elég a saját pénztárcámra nézni hóvégén, a forint árfolyamára, ha külföldön vagyok, vagy az embereket hallgatni, ha épp a boltban vásárlok és minden szó a qva drága környékén kerül kiejtésre.
Viszont, az ország gazdaságának állapotából úgy tűnik, hogy az ország vezetői, lehet, hogy ezt a HVG-t olvassák csak, vagy lehet, hogy épp egy olyan embertől várják a segitséget, aki tudja, hogy a HVG hülyiti őket, de valami itt nagyon félrecsúszott ebben az országban. Szerencsére én se közgazdász nem vagyok, se vezeteő pénzügyminiszter, vagy nemzeti bank vezér, igy nem nekem kell ezt tudnom. De, mégegyszer, szerintem lenne ember, aki vevő lenne a felvilágositásra, én nem vagyok az, mert nekem elég, hogy "élvezhetem" a döntéseiket ezeknek az embereknek.
35. Nagyon nagy tévedésekben vagy, vagy ezzel akarsz megtéveszteni másokat?
Ha ismernéd a rendszert a Brüsszeli pénzelosztásoknál nem írnál ilyen nyavalyás hazugságokat. Azért tisztelhetnél annyira hogy nem akarsz ennyire átlátszó butaságokkal megvezetni.
Brüsszeli pénz még véletlenül sem a magyaroké.
Ahogy a sok kormánypárti szereti ezt mondani, ahogy a közpénzről is. De közben meg ha a kormány osztogat és támogat, te annyit nem látsz hogy az közpénz és az adófizetők pénze nem Orbáné. Még ha úgy is tekint rá a mini köpcös puttókád. :D
Brüsszeli pénz nagyrésze a netto befizetők zsebéből érkezik. A listájuk jelenleg: Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Belgium, Svédország, Ausztria, Dánia...
Ezért is lázadoznak az ott lévő populista hangok. Miért is fizessék Orbán család és haverjai kisvasútját lombkorona nélküli lombkorona-sétányát és víz nélküli csónakázó tavacskáját? Hát jogos sajnos.
#36. "Nekem elég a saját pénztárcámra nézni hóvégén"
És sikerült is kinézni belőle a "rekord áht-hiányt"...najó, ez innentől sajnos már elképesztően nívótlan.
"a forint árfolyamára"
Nem gazdasági mutató. A szlovákok pl. 2009-ben hagytak le minket (erős forint), 2018-ban előztük vissza őket (gyenge forint), míg náluk ez időszakban 1 euró = 1 euró. Felesleges ezen lovagolnotok, úgy meg pláne, hogy fogalmatok sincs róla, hogy összességében a gyenge forint egy "picit" hasznosabb a gazdaságnak, mint amennyit te elszenvedsz miatta egy külföldi nyaraláson.
"de valami itt nagyon félrecsúszott ebben az országban"
Az a hiba a gondolkodásodban, hogy azt képzeled, hogy nálunk minden nagyon rossz most, míg máshol semmi probléma. A jólétbeli különbség nyilvánvalóan továbbra is fennáll köztünk és a fejlettebb nyugati országok között, de ne tévedj el: számos gond van most mindenhol. Emellett nálunk egy külön nehezítés a Brüsszel által visszatartott, járó pénzek esete. Nyilván ennek időzítése sem véletlen, ennek gyakorlati haszna világos, hogy leginkább a választások előtt lehetett, hiszen ettől várták, hogy most majd jól leváltjuk a Fideszt...a Covid és a háború okozta nehézségek azonban továbbra is jó alapot adnak, Brüsszel természetesen épp most látja úgy, hogy ezzel a lépéssel meg tudja roppantani a lengyel és a magyar kormányok gerincét. Egyelőre nem jött be. Mindezt csak azért részletezem, mert ennek negatív hatásait nagyon is érzékeljük (más országokkal szemben), ez azonban nem a magyar kormánynak, hanem Brüsszelnek felróható...nem működik az az érv, hogy lám-lám, ebből is látszik, milyen rosszul kormányoznak Orbánék, mert bezzeg máshol a ballibek már rég lesz.pták az összes DanielFreundot, hogy ne velük akarjanak példát statuálni helyettünk. Ezek nem erények vagy hiányosságok, hanem körülmények és állapotok elsősorban.
"De, mégegyszer, szerintem lenne ember, aki vevő lenne a felvilágositásra"
Pénzügyminiszter és jegybankvezér ugyan én sem vagyok, de közgazdász viszont igen (egyebek mellett). Szerintem becsülettel próbálkoztam eddig is rávilágítani az érvelésed közgazdaságtani hiányosságaira, de ha merül még fel kérdés, tedd fel nyugodtan. Ha tudok, szívesen válaszolok, vagy legfeljebb keresgéljük az igazságot együtt.
#38. "Brüsszeli pénz nagyrésze a netto befizetők zsebéből érkezik. A listájuk jelenleg: Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Belgium, Svédország, Ausztria, Dánia...
Ezért is lázadoznak az ott lévő populista hangok. Miért is fizessék Orbán család és haverjai kisvasútját lombkorona nélküli lombkorona-sétányát és víz nélküli csónakázó tavacskáját? Hát jogos sajnos."
Hát sajnos qrvára nem jogos. Nem gondoltam, hogy Ádámtól és Évától kell kezdeni, de sajnos teljesen fogalmatlan vagy. Szóval javasolnám, hogy olvass utána, miért is kapjuk ezeket a pénzeket pontosan! Teljes agyf@sz, hogy 18 éven felüli emberek teljesen komolyan azt gondolják, hogy a "nettó befizetők" ide akarják adni a pénzüket nekünk, hogy mi abból fejlődve versenytársai lehessünk a magországok iparának (a valóságban a rendszerváltáskor épp ők vásárolták fel egy rakás gyárunkat egyetlen célból: hogy bezárják azokat)...nagyon kínos a gyermeki naivitásod, nőj már fel! :D A posztszoci országok csatlakozása a valóságban egy lottó ötössel ért fel a magországok számára, hiszen nemhogy munkaerőproblémáikat tudják könnyedén pótolni, de olyan új piacokat kaptak, ahol könnyedén monopolhelyzetbe kerülhetnek multicégeik és elképesztő profitokat vihetnek haza. Ennek a profitnak a ~tizedét osztják vissza, azt is felpántlikázva, hogy még véletlenül se üzem épüljön belőle, hanem a GDP-t kicsit kevéssé növelő kerékpárút például. Ennek tetejébe, amikor tőlünk kimegy egy itt kiképzett munkaerő, még egy nyugdíjast sem visz magával (amikor költeni kell rá, az nálunk realizálódik, amikor hasznos is hoz, az már a németeknél). Te meg ennek tapsolsz...
Ajánlott cikk a témában (voltak Pikettynek melléfogásai, de ezt épp elég jól látja):
Továbbá (ha nem látod, mert előfizetői tartalom, szólj nyugodtan és küldöm máshogy):
A valóságban szó sincs tehát arról, hogy "jaj, hát az Unió grál lovagjai megelégelték a tolvaj Orbánékat". Ez meg a másik egyébként...hogy a fenébe hiheti azt komolyan valaki, hogy mindezek a korrupció vélt vagy valós mértéke miatt vannak? Szerinted ha így lenne, akkor komolyan Lengyelország ülne velünk a "vádlottak padján", és nem mondjuk Románia meg Olaszország? :DD Olyan szinten tudjátok hülyíteni magatokat, hogy az valami félelmetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!