Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A lengyel választásnál ki a...

A lengyel választásnál ki a jobb és ki a baloldal?

Figyelt kérdés
Ha meghallom reggel, hogy a Kacsinszky vagy a Moriavecz nyert, akkor melyik jó a fidesznek és melyik a dollárbaloldalnak?
2023. okt. 15. 16:39
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Dollárbaloldal... Pff...
2023. okt. 15. 16:46
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Egyébként ha még ezt sem tudod, mégis mit keresel a Politika rovatban?
2023. okt. 15. 16:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Én nem trollkodni, meg gyűlölködni vagyok itt mint te. Hanem amiért az oldal van. Nem értek valamit és megkérdeztem

Veled is csak többen vagyunk itt. Megtehetted volna, hogy hasznos választ adsz a kérdésemre de csak kötözködtél .. Pff...

2023. okt. 15. 17:03
 4/10 anonim ***** válasza:
46%

Hát ott nem úgy van mint nálunk hogy dollárbaloldal és rubeljobboldal.

Ők nem bratyiztak le az oroszokkal. Tehát baloldal akinek az Unió az első, jobboldali akiknek először a nemzeti sajátosságok és utána az Unió.

2023. okt. 15. 17:09
 5/10 A kérdező kommentje:
Kérdésemre a válasz?
2023. okt. 15. 17:21
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Jobboldal aki a nemzeti sajátosságokat tartja szem előtt, baloldal aki az uniót tartja legfontosobbnak.

A kérdésedre a válasz.

2023. okt. 15. 17:23
 7/10 anonim ***** válasza:
41%

17:23: ha az abortusztilalom nemzeti sajátosság...

A legjobb lenne, ha az elmebeteg Kachinskyt (így írják, kedves kérdező) végre kitakarítanák a hatalomból.

Az ellenzék vezére pedig, kedves kérdező, Donald Tusk, aki szintén jobboldali pártot vezet. Lengyelországban a baloldal 10 % körül áll. Persze tudom, hogy nálatok mindenki dollárbaloldal, aki nem a Kedves Vezető propagandáját fújja (Donald Tusk pedig ugye a Nagyvezér esküdt ellensége) de a világ kicsit összetettebb, mint amilyennek gondolod.

2023. okt. 15. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:
41%

Lengyeleknél két jobboldali párt verseng az első helyért.

A PiS a katolikus egyház töretlen kiszolgálója ókonzervatív nézetekkel.

Most akarja a bírói függetlenséget szétverni ami nem tetszik az ellenzéknek és az EU-nak.

A másik egy liberális jobboldali párt ők egyházakat külön akarják választani a politikától és nem Európa szkeptikusak.

Mindkettő párt hazafi és nem bratyizik Putyinnal mint a Fidesz.

Ezért is hidegült el a magyar lengyel viszony a Fidesz miatt.

2023. okt. 15. 18:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Beírtam googlebe, hogy lengyel választás, első találat,

„A tét: marad-e hatalmon a Jarosław Kaczyński vezette konzervatív jobboldali Jog és Igazságosság (PiS), vagy visszatér a hatalomba az Európai Tanács elnökségét is megjárt Donald Tusk.”

2023. okt. 15. 18:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Az eredmények alapján Kachinsky lassan kezdhet csomagolni.

Viktor utolsó komoly szövetségese az EU bomlasztásában.

Végre valami jó hír.

2023. okt. 16. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!