A lengyel választásnál ki a jobb és ki a baloldal?
Én nem trollkodni, meg gyűlölködni vagyok itt mint te. Hanem amiért az oldal van. Nem értek valamit és megkérdeztem
Veled is csak többen vagyunk itt. Megtehetted volna, hogy hasznos választ adsz a kérdésemre de csak kötözködtél .. Pff...
Hát ott nem úgy van mint nálunk hogy dollárbaloldal és rubeljobboldal.
Ők nem bratyiztak le az oroszokkal. Tehát baloldal akinek az Unió az első, jobboldali akiknek először a nemzeti sajátosságok és utána az Unió.
Jobboldal aki a nemzeti sajátosságokat tartja szem előtt, baloldal aki az uniót tartja legfontosobbnak.
A kérdésedre a válasz.
17:23: ha az abortusztilalom nemzeti sajátosság...
A legjobb lenne, ha az elmebeteg Kachinskyt (így írják, kedves kérdező) végre kitakarítanák a hatalomból.
Az ellenzék vezére pedig, kedves kérdező, Donald Tusk, aki szintén jobboldali pártot vezet. Lengyelországban a baloldal 10 % körül áll. Persze tudom, hogy nálatok mindenki dollárbaloldal, aki nem a Kedves Vezető propagandáját fújja (Donald Tusk pedig ugye a Nagyvezér esküdt ellensége) de a világ kicsit összetettebb, mint amilyennek gondolod.
Lengyeleknél két jobboldali párt verseng az első helyért.
A PiS a katolikus egyház töretlen kiszolgálója ókonzervatív nézetekkel.
Most akarja a bírói függetlenséget szétverni ami nem tetszik az ellenzéknek és az EU-nak.
A másik egy liberális jobboldali párt ők egyházakat külön akarják választani a politikától és nem Európa szkeptikusak.
Mindkettő párt hazafi és nem bratyizik Putyinnal mint a Fidesz.
Ezért is hidegült el a magyar lengyel viszony a Fidesz miatt.
Beírtam googlebe, hogy lengyel választás, első találat,
„A tét: marad-e hatalmon a Jarosław Kaczyński vezette konzervatív jobboldali Jog és Igazságosság (PiS), vagy visszatér a hatalomba az Európai Tanács elnökségét is megjárt Donald Tusk.”
Az eredmények alapján Kachinsky lassan kezdhet csomagolni.
Viktor utolsó komoly szövetségese az EU bomlasztásában.
Végre valami jó hír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!