Izrael már megint átverte a világot, vagy jogosak a legújabb háborús bűnei?
Az emberek és a politikusok döbbenetes módon úgy reagáltak, hogy váratlan terrortámadás történt, mintha semmi sem történt volna az elmúlt 80-100 évben Palesztinában. (Mintha nem lett volna idén mondjuk 30 másik merénylet izraeliek ellen.) Mintha nem zárták volna táborokba az őslakosokat a megszállók, nem terrorizálnák őket, nem ölnének meg 10-szer annyi palesztint, nem ők vették volna el másik földjét, nem építenének folyamatosan illegális telepeket, nem lenne apartheid állam Izrael, stb. Gázát úgy 15 éve tartják blokád alatt, ahonnan kitört a palesztin ellenállás.
A média és a kormányok nagy része Izrael kezében van, a magyar kormány pl. egyenesen terroristának nevezte a palesztinpártiakat, az USA anyahajót küldött Izrael segítésére (mintha veszélyben lenne), sorra tiltják be a palesztinpárti tüntetéseket.
Izrael bosszút ígért, válogatás nélkül bombázza Gázát, gyorsan nő az ártatlan áldozatok száma, már több ezer lehet. Úgy tűnik, foszforbombát is bevetettek, ami szintén bűncselekmény. A gázaiak teljes elűzése és részleges kiirtása, az állami terror fokozása lehet a céljuk. Az egész izraeli társadalom és a diaszpóra egy emberként állt ki a palesztinokkal szemben, sokan bevonultak a megszálló, támadni készülő hadseregbe a védtelen Gáza ellen.
Úgy tűnik, könnyen sikerült elhitetnie az apartheid államnak, hogy jogos, ha népirtást követ el, és az áldozatai a bűnösök, nem ő.
Vagy igazuk van, jogos, arányos, igazságos, amit tesznek és tenni készülnek (még sokkal nagyobb pusztítást ígérnek).
Szinte példátlan a média történetében, hogy a közvéleményt meg lehet győzni egy népirtás jogosságáról.
Igen, köszönöm van egy kis halvány fingom róla milyenek mit és hogyan csinálnak vagy nem csinálnak..
És igen, már kétségbe vonom. Közel sincsenek ahhoz, amilyenek a 90-es években voltak. És nem csak én gondolom így, hanem sok izraeli. A hónapok óta tartó belső konfliktus is kedvezett most az arab terroristáknak, amit ügyesen ki tudtak használni. Igen, az ő hibájuk (is) hogy elaludtak.
A többi konteo meg vádaskodás. Semmi több.
#11 Nagyvonalúan elsiklottál a lényeg mellett:
"A jelenlegi izraeli hírek sorban arról szólnak, milyen Hamasz-vezető, milyen raktár, milyen sejt lett kiiktatva (a fél várost eltüntető foszforbombával).
Ezeket a Moszad pontosan látja a fullos technikával, kiépített besúgóhálózattal, de a 600 kamionnyi hadianyagot amit összehordtak, eszközöket megépítettek, a támadásra felkészültek, majd elindultak, határon áttörtek... Azt nem vették észre, a külföldi jelentésekre is fittyethánytak - véletlenül."
Csak az izraeli, bocsánat, zsidó (mert hirtelen minden zsidó a világban egyként gondolkodik, ahogy a konteók szokták állítani) propagandát fújod.
12
Az egész előző válaszom a “lényegre” vonatkozott. Nem fogom leírni mégegyszer.
Semmi sem bizonyított. Majd ki fog derülni az igazság. De te tényként kezeled amit a hamasz a képedbe nyom. Nem lényeg a több mint ezer izraeli civil áldozat, akiket szó szerint közvetlen közelről végzett ki egy terrorista csoport, de felrovod izraelnek a haragot, és a vissza támadást , amit nem civilek ellen indítottak hanem egy terrorista szervezet ellen.
Ha leszarnak a gazai civileket, mar mindenki halott lenne.
Elhiheted, jobban érdekli őket, mint a cimboráidat. Különben már nem élnének ha ugyan azt adták volna elő, amit a hamasz művelt.
Ha én a zsidó propagandát nyomom, akkor te a hamasz az iszlám propagandát nyomod.
Nem vagyok sem zsidó sem keresztény sem semmilyen. Nem hiszek semmiféle istenben vagy felsőbb hatalomban. Nem értem hogy hihet bárki is, de mindenkinek szive joga abban hinni amiben akar. Ne zavar és nem érdekel, amíg nekem ez nem okoz problémát lexarom ki- kihez imádkozik.
A konteókat te hiszed el, előítéleteid vannak, miközben - hogy téged idézzelek- halvány fingod sincs sokmindenről. Találgatsz, következtetsz, provokálsz. Mentségeket keresel egy terrorista szervezet tömeges gyilkosságaira.
Nem, nem ők hibásak, dehogy, csak szegény szabadságharcosok, akiket szándékosan nem tartóztattak fel, hogy szabadon gyilkoljanak és raboljanak kicsit. Igy megint csak a zsidók a hibásak. Mint mindig mindehol mindenben. Ez a hihető számodra.
Egészségedre.
Egyértelmű az antiszemitizmusod.
Egy "apróságot" már megint elfelejtettél.
A zsidó propaganda csőstül ömlik mindenhonnan. Minden tömegmédia azt sulykolja, konkrétan mossák a polgár agyát vele a fejlett világban.
Ugyanitt a Hamasz-propaganda töredéke elvétve hozzáférhető. Én pl. nem is néztem általuk készített videót, nem is olvastam cikküket. Rám nem Hamasz hatott, hanem a logika. A háború előtt is hallottam Rachel Corrie 2003-as haláláról és sok ezer más esetről.
Sokkal vérszomjasabbnak és aljasabbnak tűnnek a zsidók, mint bármilyen arab törzs valaha, pedig rokonok ugye.
Olvastam véletlenszerűen elfogott és bebörtönzött palesztin gyerekek ezreiről - nem Hamasz-propagandaként, hanem amerikai tanulmányként.
A kivégzett újságírók is csak propaganda, meséld a családjuknak...
Erre hivatkozni antiszemitizmus, persze.
Ugyanis mára nyilvánvaló, nem az az antiszemita, aki utálja a zsidókat, hanem akit a zsidók utálnak. Ez a műszó is felsöbbrendűségi viszketegségből született, hiszen nincs antihollandizmus, antimagyarizmus, antiamerikanizmus, ezekkel nem "érvel" senki sem, csak az antiszemitizmussal, ha valami nem tud cáfolni egy filoszemita. Megbélyegzés, cenzúrázás. A zsidó vita eszköztára. Gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!