Az izraeli zsidó lakosság civilnek, vagy megszállónak minősül?
Talán a legtöbb palesztin és arab szerint megszállók, míg a nyugatiak szerint inkább ártatlan civilek. Tény, hogy illegálisan települtek be anno és foglaltak úgymond országot, melyet máig sokan nem ismernek el. Előtte szinte egy zsidó sem élt ott. Azóta viszont több generáció született oda. A megszállás kemény, népirtásnak tekinthető, a terror legkülönfélébb fajtáját alkalmazzák szerencsétlen őslakosok ellen. Úgy tudom, kötelező a katonaság, csak az ortodox vallásos zsidóknak nem. Az izraeli lakosság ugyanakkor vegyes, él ott kb. 1 millió orosz (nem tudom, mit csinálnak ott, és egyetértenek-e a megszállással) és kétmillió palesztin, és sok más etnikum. Izrael folyamatosan terjeszkedik, palesztin területeket kebelez be.
Vajon civilnek tekinthető a lakosság, különösen annak zsidó része, vagy megszállónak? Jogilag és erkölcsileg. nagyon úgy néz ki, hogy a palesztinok nem kedvelik őket különösebben. A palesztin ellenállás célpontnak tekinti az izraeli civileket is, úgy tűnik, semmilyen különbséget nem tesz civil és katona között.
Nálunk a sorkatonaság szerintem más, sokan szerintem kimennek terepre, terrorizálnak arabokat, pl. sok ott az ellenőrzőpont.
Az nem a hazájuk, csak elfoglalták. De kérdés, felelősek-e, ha már ott születtek. Visszaadnák-e az arabok földjét?
Vegyünk egy haláltábort, munkatábort, amihez hasonlóak a mai palesztin települések. Anno voltak lázadások, és bizony megölték az őröket. Na most itt mondjuk van 1 millió őr, aki magával hozta a családját, letelepedett az ellopott házakban, és felváltva őrködnek a településeken. A társadalom is nagyon palesztinellenes, rasszista. De vannak nem zsidók is, pl. az oroszok. Ők talán nem ilyenek. Ők is ellenségei a palesztinoknak? Ők is felelősek, megszállók?
Palesztin oldal: valóban elég radikálisak. Nem törődtek bele a megszállásba. Muszlimok, talán ők is idegengyűlölők, ha nem is annyira, mint az izraeliták. Más népek békésebben harcolnak a megszállás ellen. Még az északírek is talán. Bár ott is voltak gyilkosságok civilek ellen is. De maga Izrael is radikalizálhatta a palesztinokat. Ahogy pl. Iránt radikalizálta Amerika. Irán azért lett ilyen durván iszlám állam, mert az amerikai megszállás ellen harcolt, és az ellenkező irányba ment el.
Jól írod kötelező a katonaság.
Nőknek 24 hónap.
Férfiaknak 32 hónap.
Szerintem nem a kérdésed a kérdés itt.
Hanem az, hogy most a 21. Században élünk?
Vagy a középkorban?
El kellene felejteni már a vallást a fenébe egyszer és mindekorra.
Vagy kiírtani az olyanokat akik ebbe vannak belebolondulva.
És úgy néz ki, hogy izrael szembesíteni fogja a primitíveket a 21. Századdal.
Én remélem hogy terúletet foglalnak növekedni fognak...és mind maguk közül, mind az arabok között is idővel felszámolják ezt a bolond vallási fanatizmust.
Vegül pedig be lesz tiltva a fenébe a vallás.
De kérdező az a hazájuk :)
Ahogy a felvidéki szlovákoknak Szlovákia és az erdélyi románoknak Románia. Még ha a fejed tetejére állsz is :)
13.
Tudom.
Valószínűleg ha nem jön a háború, a pajeszos haszid ostobák àtvették volna a hatalmat is izraelben.
De jött a háború, vagyis a tettek, így a naiv full vallasos őrült hászidoknak reszeltek.
Plusz azért egy megjegyzés a két nép közötti vallási őrület különbségéről.
Egy hászid zsidó full vallásos...ellenszenszenvesen ronda és kb egy haszontalan naplopó ha a tetteket nézzük...de a vilagon senkit se bánt, senkit se lő le, senkit se robbant fel, senkinek a fejét nem vagja le.
Ez pedig lényegi különbség a muszlim vallasi őrültekkel szemben.
Mindenképp civilek ők is. De tudniuk kell jól azt is, vállalniuk kell a lehetőségét az ilyen eseményeknek, hiszen egy másik népnek jogos követeléseik vannak arra a földre, amin élnek, amit Izrael kisajátított.
Tehát ezek a konfliktusok a mindennapok részei a rendezetlen viszonyok miatt.
Köszönöm, hogy olvashattalak!
Öröm a sok hülye mellett.
" Izrael is nagyon vallásos állam, rengeteg a vallási fanatikus, és a vallásuk talán még a muszlimnál is kirekesztőbb, károsabb. Ráadásul nyomot hagy a kultúrájukra, ha nem is vallásosak."
és, kit zavarnak, a palesztinokon kívül?
Had vallási őrjöngjenek ott a sivatagban. Az iszlám viszont az egész világot akarja megtéríteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!