Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Magyarországon miért van...

Jeffrey Spender kérdése:

Magyarországon miért van hagyománya az antiszemitizmusnak / zsidóellenességnek ?

Figyelt kérdés
Nem csak az orosz - ukrán háború szabadította el az érzelmeket, hanem az izraeli - arab ellentétnél / háborúnál is tetőfokára hágnak az érzelmek, és itt meg aktuálisan az össznépi zsidózás dübörög ...
2023. okt. 12. 13:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

Ahogy a régiek mondanák: mert ők ölték meg Krisztust.

Mielőtt kapnám a lepontozást, arra próbáltam utalni, hogy a zsidóság már a középkor óta jelen az európai társadalmakban. Vallásuk, kultúrájuk, szokásaik miatt elkülönülten. Az ellentétek gyökerét ez szüli - egyébként mind a keresztény, mind a zsidó társadalomban.

2023. okt. 12. 13:50
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Történelmi hagyományai vannak, itthon ugye azért a nyilasok elég kegyetlenül leszámoltak a zsidókkal, majd pedig a kommunista időszakban nagyon sok zsidó állt be a pufajkások közé,akik szintén kegyetlenkedtek (Rákosi Mátyás,meg több kommunista politikus is zsidók voltak). Az öreg szélsőjobbosok kenyere a zsidózás,akik még ebben a régi náci-komcsi ellenségeskedős narratívában hisznek.

Szerencsére ez egyre inkább kiveszőben van, itthon pont emiatt egyre inkább kiveszőben van az antiszemitizmus, Budapesten most is hatalmas tömeg kiállt Izrael mellett, antiszemita felvonulásról rég nem hallottam már. A fiatalabbak a szélsőjobbosok közül is már inkább arabellenesek, mint Nyugat-Európában is úgy általában, ahol a zsidók inkább jobboldaliak.

2023. okt. 12. 14:06
 3/11 anonim ***** válasza:
35%

Én alapjaiban véve civilizáció-párti vagyok, tehát mindig azt a hatalmat támogatom egy konfliktusban ami egy civilizáltabb nagyobb birodalom, a mitugrászkodó függetlenségért harcolók helyett.

Ezért pl. az orosz-ukrán háborúban oroszpárti vagyok, most a zsidó-palesztínben palesztin-párti, az angol-írben angolpárti, és Trianonban is osztrák-magyar-párti.

A legnagyobb hibája a fehér embernek szerintem, hogy a XX. században idealista szirénhangokra hallgatva elengedte a gyeplőt a gyarmatokkal és abbahagyta az imperializmust.

Gondoljátok el mennyivel civilizáltabb világban élnénk, ha megmaradtak volna az 1. világháború előtti birodalmak és pl. Afrika nagy részét fehérek uralnák.

2023. okt. 12. 14:10
 4/11 anonim ***** válasza:
30%
most a zsidó-palesztínben izrael-párti*
2023. okt. 12. 14:10
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
#3 Kuba is mennyivel jobb hely lenne, ha 1902-ben sikerül megszállnia az USÁ-nak és azóta tagállam lenne. Legalább Alabama, Dél-Karolina szintjén biztos lenne, nempedig éhezés meg kommunizmus lenne.
2023. okt. 12. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:
23%
Itt van a legtöbb zsidó az USA után már régóta, borzalmas történelmi eseményeken vagyunk túl. Kun Béla, Rákosi, kommunizmus, ávós terror, málenkij robot, tömeggyilkosságok... Trianonban nagyon jelentős szerepet játszottak sajnos, a kezükbe került a hatalom, és azt arra használták, amire. A rendszerváltás után szinte az összes párt hozzájuk köthető, rendesen tönkretették az országot.
2023. okt. 12. 15:02
 7/11 anonim ***** válasza:
22%
Mert árja népnek tartom magunkat.Nem véletlen hogy a zsidóbarát kormány ki akar írtani a népirtó intézkedéseikkel.
2023. okt. 12. 15:23
 8/11 anonim ***** válasza:
32%

Magyarországon a gyűlöletnek van hagyománya.

Azért,mert ezt az országot már csak a gyűlölet tartja össze.

Gyűlöljük a zsidókat,gyűlöljük a romákat,gyűlöljük és féljük a migránsokat,gyülöljük az lmbtq embereket.

Gyűlöljük Gyurcsányt,gyűlöljük a DK-t,gyűlöljük a fideszt és Orbánt.

Gyűlöljük szomszédos országokat,ukrajnát, romániát,szlovákiát

2023. okt. 12. 15:24
 9/11 anonim ***** válasza:
41%
Azért a zsidóknak illene elgondolkodniuk azon, hogy a Föld lakosainak 70%-a nem csípi őket!
2023. okt. 12. 15:36
 10/11 A kérdező kommentje:

Még az oroszokat is gyűlöljük, hogy csak na !

De nem akarok offolni.

2023. okt. 12. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!