Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha a Gázai övezetbe sokáig...

Ha a Gázai övezetbe sokáig nem lesz áram, esetleg víz, akkor hogy fognak élni? Dolgozni, fizetést kapni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy most jajj de rossz ember vagyok, de ott ártatlan emberek élnek. Ha rajtuk torolják le, amit a hamasz tett, akkor a másik sem jobb náluk. Azt olvastam, hogy kikapcsolták az áramot. A vízre nem emlékszek. Ha már nincs áram, nem tudnak operálni sem. Nem tudnak tanulni, nincs gép, net, mobil. Hogy játszanak? Én CS:GO nélkül egy napig sem lennék el.

Hogy esznek? Ki szállít nekik élelmiszert, mert nem hiszem hogy öneállátóak. Ha le vannak zárva menekülni sem tudnak. Most hogy dolgoznak? Ha nem dolgoznak, hogy kapnak fizetést? Miből fognak megélni?

Netanjau szerint elhúzódó háború, áramhiány lesz.

2023. okt. 9. 11:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%

"Én CS:GO nélkül egy napig sem lennék el"

Mondjuk ott most real life CS:GO van.....

2023. okt. 9. 11:39
 2/18 anonim ***** válasza:
45%
Az ilyen papucsos arabok amúgy is elmaradottak, ők középkori körülmények között szeretnek élni. Hát most tessék.
2023. okt. 9. 11:43
 3/18 anonim ***** válasza:
97%

"Nem tudnak tanulni, nincs gép, net, mobil. Hogy játszanak?"

Mondjuk most jelentette be az izraeli védelmi miniszter, hogy megkezdik Gáza ostromát, szerintem bőven van nagyobb bajuk a tanulásnál és gépezésnél.

2023. okt. 9. 11:55
 4/18 A kérdező kommentje:

De maga az ostrom csak azt jelentheti, hogy a felfegyverzett Hamasz ellen fognak harcolni, mert a fegyvertelen közemberek ellen írtás lenne. Ha ellenem jönne fegyveres alakulat az nem ostrom lenne, hanem likvidálás

Egy átlagember annyit lát majd, hogy bemennek valami házba ahol agyonlövik a sajátjaikat. Ettől függetlenül valamit kell tenniük, enni, inni, dolgozni.

2023. okt. 9. 11:58
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát fognak ott kapni az átlag emberek is, szerinted a bomba válogat ?
2023. okt. 9. 12:03
 6/18 A kérdező kommentje:

Ez azt is jelenti, hogy nem lesz áram, élelmiszer és üzemanyag, írja a BBC. „Ezek nem emberek, hanem állatok, ennek megfelelően cselekszünk” - mondta Yoav Gallant védelmi miniszter. [link]

Ez szép kis általánosítás. Akkor éhenhalnak?

2023. okt. 9. 12:14
 7/18 anonim ***** válasza:
94%

"szerintem bőven van nagyobb bajuk a tanulásnál és gépezésnél."

Te nem értetted a kérdést. Hogy fognak CsGot játszani?

2023. okt. 9. 12:35
 8/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagyok a kollektív bűnösség elvének híve, de az a 2-3 millió gázai élhetne normális életet ha nem lenne köztük az néhány száz esetleg néhány ezer fanatikus és terrorista. Ha ők nem tudták ezt a problémát kezelni, ami a társadalmuknak csak elhanyagolható részét teszi és hajlandók ezekkel együtt élni, mitöbb ezek miatt szenvedni... hát akkor pusztuljanak. Ők választották ezt, fogyasszák egészséggel.
2023. okt. 9. 12:40
 9/18 anonim ***** válasza:
Leginkább meneküléssel, a túléléssel foglalkoznak, nem azzal, hogy játszunk, munkába menjünk.
2023. okt. 9. 12:41
 10/18 anonim ***** válasza:
78%

A Gázai-övezet nem képes ellátni önmagát, soha nem is tudta. Az áramot és a vizet mind Izrael vagy Egyiptom szolgáltatta nekik. Az élelmiszert, gyógyszereket és egyéb termékeket szintén külföldről szerezték be vagy Izraelből vagy Egyiptomból. Nagyszabású csempészhálózatuk is van, ugyanis Izrael már évek óta blokád alatt tartja az övezetet és átvizsgálja az oda irányuló szállítmányokat, és pont ezért Egyiptom felől sok mindent csempésznek az övezetbe. Egyiptom néha fellép ez ellen, ha Izrael nagyon felháborodik és követeli azt tőle, vagy ha a csempészek annyira elszemtelenednek hogy az már Kairót is zavarja.

Magában az övezetben borzalmasan az állapotok. Áram naponta csak pár órára szokott lenni, most Izrael ezt is elvágta, így már egyáltalán nincs áram. Az élelmiszerekhez vagy brutál magas áron lehet hozzájutni vagy az ENSZ élelmiszersegélyén keresztül. Kórházi ellátást szintén többnyire csak a külföldiek nyújtanak, a különféle segélyszervezetek. A fizetésekből lehetetlen megélni, a lakosság közel 40% munkanélküli.

Izrael most komplett blokád alá vette Gázát, és konkrétan semmit sem enged be hozzájuk, vizet és élelmet sem. A Hamász lehet hogy halmozott fel magának pár hónapra elegendő élelmet, de az biztos hogy ebből egy morzsát sem adnak át a lakosságnak. Nekik viszont nincsenek tartalékaik. Őszintén valóban borzasztó ott a helyzet, de az elmúlt napok eseményei után megértem Izraelt. Ők már sok mindet megpróbáltak, de úgy néz ki a palesztinok csak az erő nyelvén értenek. Hát most meglátják hogy mire is képes Izrael, ha az egész ország a bosszúra és a terroristák vérére szomjazik, legyen annak az ára bármi is.

2023. okt. 9. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!