Van esély Európában, hogy elterjed a szélsőjobboldali politika és fasizmus lesz?
Mi a fasizmus
Nem az hogy leszavazták a DK-t és morcosak Új Lipótvárosban, meg Brüsszelban.
(Nekem is zs..ó volt a dédmama, semmi antiszemitizmus)
Mussolini hozta létre, a nácizmus ennek csak egy leágazása.
wikipédia: Emilio Gentile (ki az?) hozzáértő szerint a fasizmus ismérvei:
- NINCSENEK VÁLASZTÁSOK (Orbán ezért nem fasiszta)
- tömegmozgalom (hol nincs így)
- Ideológiája „anti-ideológia” (anti -marxiizmus)
- Miszticizmus. Valamiféle nemzeti-birodalmi spiritualitás
- a rezsim ellenségeinek, vagy alsóbbrendű fajokként való meghatározása, diszkriminációja és üldözése. (van fajelmélet, csak nem végzik ki azokat)
- A nemzeti közösség iránti önkéntes, fegyelmezett és totális nemzeti harci szellem. (expanzió-vágy, háború.. csak mindig elvesztik a háborúkat)
- Egyetlen állampárt (egyszer megválasztják, majd beszünteti a választásokat (szerintem a Fidesz a következő választáson lesz leválasztva demokratikusan))
- Az ellenzéki fellépések felszámolása
- Felülről kinevezett személyekből álló politikai hierarchia (hol nincs így)
- gazdaság – teljesítmény orientált – a szakszervezeti tevékenység elnyomása (hol nincs így)
- A nemzeti hatalom nagyságának mítosza által inspirált külpolitika, imperialista expanzió – (na ez a háborús expanzió – szerintem ez se jó. Honvédelem = hon megvédése. Nem honvédelem, hanem „hon-növesztés”)
A nácizmushoz még szükséges (faji vagy bármilyen) népirtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!