Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egy országnak milyen feltétele...

Gallits Gábor Csaba2 kérdése:

Egy országnak milyen feltételeknek kell megfelelnie hogy az Európai Unió-nak és a NATO-nak is tagja lehessen?

Figyelt kérdés
Bevallom őszintén ez a kérdés most az Ukrán-Orosz helyzet miatt jutott az eszembe és azzal is tisztában vagyok, hogyha Ukrajnát felvennék tagnak az egyrészt Putyin propagandája szerint azt jelenti a NATO veszélyezteti Oroszországot és másrészt lehet kirobbantaná a Harmadik Világháborút vagy hasonlót,de annak Sajnos be kell következnie és talán az lehetne az utolsó olyan, TALÁN?

#Ukrajna #Oroszország #Ukrajna-Oroszország
2023. szept. 22. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

EU: gazdasági, jogi és társadalmi feltételek

NATO: hadi, gazdasági feltételek

Szummáron ennyi, az apróbetűs részeket karácsonyig lehetne részletezni.

2023. szept. 22. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg feltétel kell, gatyába kell rázni az országot minden téren, aminek Ukrajna a belátható közelében sincs.

Viszont a mai helyzetben külön kiemelendő, hogy a NATO-ba és EU-ba is csak olyan ország léphet be, akinek nincs terület kérdésben vitája senkivel, és aki nem áll háborúban senkivel.

Ennek pont az a lényege, hogy ha felvennénk Ukrajnát, akkor az azt jelentené, hogy abban a pillanatban a NATO hadba lép Oroszországgal. A NATO viszont egyáltalán nem akar hadba lépni senkivel. Vannak akik igen, a lengyeleknek nagyon viszket a tenyere, de a többség azért higgadt.

Így Oroszországnak gyakorlatilag vétójoga van, mivel nem engedi Ukrajnát megfelelni a feltételeknek. És ez sokáig így is marad. Ezért valószínűbb, hogy Izraelhez hasonló státuszba fog lépni Ukrajna. Nem NATO tag lesz, de a nyugati támogatást megkapja háború esetén, ami amúgy nem rossz.

2023. szept. 22. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én még plusz annyit tennék hozzá, hogy vannak elő- és utófeltételek. Vannak amiknek már a belépés előtt teljesülniük kell, s van aminek belépés után X időn belül.
2023. szept. 22. 15:25
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ hogy ezt az országot ukrajnának hívják-e ?

Ha nem ukrajna akkor több éves tárgyalás jogharmonizáció, költségvetés stb.

Az ukránoknak semmit sem kell tenni mert ők minta demokrácia, ők már mindenben túlteljesítettek. Ursula asszony szerint.

2023. szept. 22. 15:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Az unió tagság feltételeit és a Nato tagság feltételeit megtalálod az alapokiratokban,amit rögzítettek.

Ezek nem gumiszabályok vagy rendeletek,hanem konkrétumok.

Ezeknek Ukrajna egyáltalán nem felel meg.

Ilyen alapon pldául Szerbia vagy Monteneró,akár Albánia vagy Bosznia előbb kéne hogy Uniós tag legyen mint Ukraja.

Ezen országok jó hosszú ideje várakoznak erre.Azt nem tudom hogy pld Szerbia egyáltalán akar e Nato tag lenni,de mindenesetre ha kérné ezt,akkor lehetne tárgyalni vele.

A háború miatt szóba se jöhet semmiféle nátó tagság,mivel védelmi kötelezettségek vannak.

Ezért a Nato kénytelen lenne megvédeni Ukrajnát,ami egyenes út a 3 világháborúba.

2023. szept. 23. 09:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jól átgondolt és szépen megfogalmazott válaszokat, megtudtam amikre kíváncsi voltam és vagyok, egyébként azt én is gondoltam hogy most egy esetleges NATO tagság a harmadik világháborúhoz vezetne,de szerintem ha a különböző országok vezetői úgy gondolnák hogy hasznot hozhat nekik elintézik a harmadik világháborúhoz vezető háborúkat nézzük meg mik és hogy voltak nem is sokkal mind az első mind a második világháborúk előtt a nemzetközi gazdaságban és az akkori társadalmi viselkedésekben.
2023. szept. 23. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!