Most objektíven Svédország miért akar a Nato-ba lépni, ha (ellenben a finnekkel) nem is szomszédos Oroszországgal?
A finneket megértem, de a svédek miért akarnak?
Az összes szomszédjuk tag és soha, még a Szovjetunió hatalmának csúcspontján sem merült fel az oroszokban hogy megtámadják/elfoglalják őket.
Én inkább azt nem értem, hogy mi miért nem akarjuk, hogy belépjenek. Ha valóban nem igazán számíthatnak támadásra, akkor az nekünk csak jó, ha erősítik a szövetséget.
Egyébként szerintem hosszabb távra terveznek és szeretnék bebiztosítani magukat. Én is nagyobb biztonságban érezném magam az ő helyükben a NATO-ban.
A ruszki Kalinyingrád hadiflotta bázis ott van a svéd tengerparttól 300 km-re. Állig felfegyverkezve atombombákkal, rakétákkal stb.
Tudják hogy "útban vannak" a NATO tag Norvégia felé.
És főleg féltik a Gotland szigetüket a Balti-tenger kellős közepén. Egy esetleges háború esetén stratégiai helyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!