Szerintetek is jó ötlet lenne ilyen módon átrajzolni a balkáni országok határait?
-A Vajdaságot függetleníteni kéne Szerbiától. Az így létrejövő új állam egy etnikai alapon szerveződő föderáció lenne szerb és magyar kantonokkal, illetve az ott élő többi nép (pl:. szlovákok, ruszinok, románok stb:.) is kapna autonómiát.
-Szerbia Vajdaság elvesztéséért cserébe megkapná a felbomló Bosznia-Hercegovinából a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaságot, illetve újraegyesülne Montenegróval, így pedig újra létre jöhetne Szerbia és Montenegró. Szerbia emelett még megkapná Koszovó szerb lakta részeit.
-Bosznia-Hercegovina felbomlásával a Bosznia-Hercegovinai Föderáció egy független állam lenne bosnyák és horvát vezetéssel.
-Észak-Macedóniát fel kéne osztani: az albánok lakta részeket megkapná Albánia, a többit pedig Bulgáriához kéne csatolni. Albánia emelett még megkapná Koszovó albán többségű részeit (azaz Koszovó nagy részét).
-Görögország megkapná Törökország európai részeit, illetve a Márvány-tenger anatóliai partvidékét és a Boszporusz illetve a Dardanellák feletti ellenőrzést. Így Isztambul ismét Konstantinápoly lehetne, ami Athén helyett lehetne Görögország új fővárosa, így pedig újra létrejöhetne a Bizánci Birodalom.
Ha a cél az ember kipusztútása,akkor zseniális!
Szerintem ez a föld végét is jelentené,merthogy ebből 100% hogy világháború lenne!
7:
Nekem is így rémlik, de gondoltam hátha azóta már visszavágyódnak Belgrád kebelére
Vajdaság jólárna a függetlenedéssel, hiszen ez fejletebb régió mint Szerbia többi része.
De ha onnét közelíted meg hogy így a magyaroknak több joga lenne akkor rosszul gondolod.
Egyetlen magyar politikai párt működik itt Vajdaságban, akiknek nem a magyarok érdekei a fontosak,...
Kb úgy működik mint egy élősködő szekta.
Bosznia felosztása?
Garantált háború.
Nagyon vegyes eloszlású a térség, nincs olyan hogy nyugati rész bosnyák, kelet szerb. Attól h két részre van osztva, attól nagyszámban élnek ott a másik nemzet tagjai is.
Montenegró nem hiába függetlenedett Szerbiától. Miért akarna újra egyesülni?
Görögország kapja meg Isztanbult, ahol több millió török él?
Miért akarna a nagyarányú török lakosság Görög nyelvet tanulni?
Macedóniában talán reális volna az albán rész elcsatolása, de hogy Bulgária kapja a többi részt? Na ne.
Egyedül Koszovó és Albánia egyesítése volna reális.
De ittis célszerű volna elismerni egymás terültetit, véghezvinni a területcserét. Észak koszovói községek, Délszerbiai községekért.
Na szóval én értem hogy érzelmi alapon neked ezt kívánja az igazságérzetet és még jófej is akarsz lenni más népekkel, ami külön dicséretes, de ez így nagyon nem életszerű és több esetben teljesen groteszk. (Bocsi)
A Vajdaságban sajnos nincs többségben a magyar lakosság. Úgy gondolom a legtöbb amit remélhetünk, az az, hogy a nemzetiségi jogaik folyamatosan bővülni fognak, hogy a szerb lakosság elfogadja őket más etnikumú, de teljes értékű honfitársként, illetve hogy az autonóm régió esetleg egyre magyarabb színezetet kap. Ehhez viszont fontos hogy Szerbia ne lásson fenyegetést a magyarokban, szóval kontraproduktív ha felmerül revízió lehetősége. Amúgy függetlenül attól, hogy mit gondolok Orbánról és Vucsicsról, a puszta tény hogy a két ország egyre jobb kapcsolatokat ápol, jó a vajdasági magyaroknak is és a két országnak is.
A Republika Srpska esetében egész reálisan látod a helyzetet. Bosznia jövője valóban nagyon kérdéses jelenlegi formájában. Ott még bármi megtörténhet.
Hogy Észak-Macedóniával mit "kéne" csinálni azt talán döntsk el az észak-macedónok, nem? Abba hogy ők valójában mennyire nem makedónok és mennyire bolgárok, most ne menjünk bele, igazából lényegtelen. Magukat most egy külön etnikumként határozzák meg ezen a néven, és van egy nemzetállamuk, kéretik ezt tiszteletben tartani.
Más említette: Albánia és Koszovó egyesülése valóban reális és ha én is tehetek "javaslatot": Koszovó igazán lemondhatna a szerbek lakta északi részéről, cserébe azért hogy Szerbia elismerje független államként vagy Albánia részeként vagy amire igény van. Ezzel mindenki jobban járna mint a jelenlegi patthelyzettel.
Az Új Bizánci Birodalommal kapcsolatos ötletednek tinédzser koromban tapsoltam volna, de ...ma már inkább megmosolyogtat. Törökországban ma a kurdokat leszámítva törökök élnek. Ez az identitásuk, és megintcsak lényegtelen hogy genetikailag a kazahokhoz állnak-e közelebb vagy a görögökhöz. De még ha nem is veszem őket figyelembe: ki garantálna egy ilyen revíziót? Törökországnak hatalmas hadserege van. A görög hadsereg is nagyon erős az ország méretéhez képest de nincsenek egy súlycsoportban. Görögország a jelenlegi határait szeretné megvédeni, amire vélhetően egészen alkalmas is a hadereje, de ennyi, fel sem merül hogy ők támadják meg az erősebb szomszédot. Görögországnak nincs területi követelése, az pont a törököknek van az Égei-tengeren, ezt fontos tisztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!