20 év EU tagság után hogy-hogy meg se közelítjük az EU-s béreket?
30
Egy földrajzi okokból mezőgazdaságra kihegyezett ország, hogy lehetne egy szinten a legfőképpen a nehéziparra és elektronikára támaszkodó, szocializmust sikeresen megúszó közösségben?
Butaságot írtál. A rendszerváltás óta eltelt időszakban a termőföldek művelése több mint 40%-al esett vissza, és azt is jóval magasabb termelői költségekkel művelik, mint Európa más országaiban.
Magyarország már rég nem számít agrárországnak, csak egy nagyon alacsony hozzáadott értéket képviselő összeszerelő üzem lett belőle, főként az utóbbi évtizedben.
Ráadásul, az általam példaként említett Ausztria sem a nehéziparban, sem az elektronikai iparban nem érdekelt, így még az analógiád sem állja meg a helyét.
Tűpontos! Csak sajnos a magyar emberek többsége nem látja a fától az erdőt...
Itt a lehetőség a cáfolatra.
Valami hiteles forrás is van az állításod alátámasztásodra?
Mert ha nincs, akkor rövidre zárhatjuk a vitát úgy, hogy el sem kezdjük.
32# "Magyarország már rég nem számít agrárországnak"
Pontosan, és ez akkor indult el, mikor beléptünk az eu-ba.. Azelőtt erős volt az ország mezőgazdasága, csak ugye az eu-nak piac kellett, nem termelés.
A többi eu s országban erős szakszervezetek vannak.
4 fő alkalmazása után sok helyen kötelező a tagság.
A szakszervezet pedig a vilag többi részén mo n kívül letezik, hogy kemény bértargyalasokat folytasson, jobb munkakörülményeket igényeljen, sztrájkot szervezzen.
Mo n viszont nincs igény ilyesmire igy a magasabb fizetésekre se.
Mindenkinek megfelel a minimálos bejelentés a többi boríték...betegség..gyes alatt meg ehenhalnak es persze a nyugdíj is bukó minimalos bejelentés után.
Szóval ez az oka hogy nincsen bérfelzárkózás
38.
Nekem mondod?
Én 1 covidban tönkrement vállalkozóból lettem alkalmazott 20 év után...
És mikor szembesültem alkalmazottként ilyenekekkel, hogy munkavállaói jogok az nulla, hogy barmikor kirúgható legyél.
Szürkefoglalkoztatás.
Nem akartam elhinni hogy a 21. Században eu tagállamként még mindig ez az alap.
Multiknál, állami cegeknél is.
Mikor pedig kerdeztem a munkatàrsaimat, hogy
-nincs igényük jobb fizetésre?
Nincs igényük arra, hogy pl a táppénzen levés ne éhenhalást jelentsen hanem nyugodt felépülést?
És ezekért tenni kellene!
Pl először egy 1 órás munkabeszüntetéssel.
Erre a válasz...
-mi vagy te kommunista?
Hálásnak kellene lenned a cégnek amiért van munkád.
Tehát még a rabszolga védi be ebben az országban a rabszolgatartót.
Így meg nem lesz sose szakszervezet, nem lesz sztrájk.
Nem lesz társadalmi szolidalitás hogy más szakszervezetek összefogva lépjenek fel a munkavállók jogfosztása és kizsákmányolása ellen.
És mindez = marad az alacsony fizetés.
Erre jön még most 1 extra az 1 milla államilag pénzzel támogatott vendégmunkás.
A magyarok kirúgása is már elkezdődött e miatt.
Magyarországon is vannak nagy szakszervezetek. Például a vasutasok szakszervezetei a leghíresebbek és legnagyobbak, mégis teljesen impotensek. A vasutas fizetések kb. vicc kategóriába esnek, ami folyamatos munkaerőhiányt okoz, aminek már önmagában elégnek kéne lennie, hogy versenyképesebb szintre emeljék a béreket a szakszervezetek beavatkozása nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!