Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Grúzia miért nem hajlandó...

Grúzia miért nem hajlandó lemondani Abháziáról?

Figyelt kérdés

Abházia 1991 óta de facto független állam, a grúz kormánynak már több, mint 30 éve semmilyen befolyása nincs ott, az összlakosságnak csak a 18%-a grúz és az ottani grúzoknak is az a véleménye, hogy Abháziát el kellene ismerni.

Az abházok nem akarnak Grúziában élni, és borítékolható, hogy Abházia már sosem lesz ismét Grúzia része.

Nem lenne egyszerűbb a grúz kormánynak lemondani Abháziáról? Mert ha megteszik, akkor jóval könnyebb lesz nekik az EU és a NATO tagság is.

2023. aug. 7. 16:10
 1/4 anonim ***** válasza:
18%
Mindennek oka van.
2023. aug. 7. 16:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
#1: Oké, de a kérdés az volt, hogy mi az oka :D
2023. aug. 7. 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:
96%

Én még nem hallottam róla, hogy a grúzok szerint el kellene ismerniük Abháziát önálló országként. Közel 1000 évig a grúzoké volt a terület és etnikai tisztogatás vezetett oda, hogy az abházok többségbe kerültek.

"Az abházok nem akarnak Grúziában élni..."

Ha Grúziának kinézne egy EU-s csatlakozás, akkor szerintem ez a dolog változna. Sanszos, hogy akkor hirtelen nagyon szeretnének Gúziához tartozni.

2023. aug. 7. 18:01
 4/4 Fsms ***** válasza:
96%
Grúz terület az oroszok magukhoz csatolták erőszakkal.
2023. aug. 7. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!