Grúzia miért nem hajlandó lemondani Abháziáról?
Abházia 1991 óta de facto független állam, a grúz kormánynak már több, mint 30 éve semmilyen befolyása nincs ott, az összlakosságnak csak a 18%-a grúz és az ottani grúzoknak is az a véleménye, hogy Abháziát el kellene ismerni.
Az abházok nem akarnak Grúziában élni, és borítékolható, hogy Abházia már sosem lesz ismét Grúzia része.
Nem lenne egyszerűbb a grúz kormánynak lemondani Abháziáról? Mert ha megteszik, akkor jóval könnyebb lesz nekik az EU és a NATO tagság is.
Én még nem hallottam róla, hogy a grúzok szerint el kellene ismerniük Abháziát önálló országként. Közel 1000 évig a grúzoké volt a terület és etnikai tisztogatás vezetett oda, hogy az abházok többségbe kerültek.
"Az abházok nem akarnak Grúziában élni..."
Ha Grúziának kinézne egy EU-s csatlakozás, akkor szerintem ez a dolog változna. Sanszos, hogy akkor hirtelen nagyon szeretnének Gúziához tartozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!