Mit szólsz hozzá, hogy végre kiderült, mi okozza az ukrán ellenoffenzíva kudarcát?
Tényleg nem értem hogy a britek miért égetik állandóan magukat.Értem én hogy van egy eszköz,a propaganda és az is tképpen egy fegyver.
Node ekkora marhaságokat elsütni már a háború kezdete óta,mint a britek!
Mindenki csak röhög már amikor olvassa hogy a brit hírszerzés...
Mondjuk a brit tudósok szlogen is onnan ered,hogy már akkor kamukat hoztak le néha,hogy elterjedt vicc formályában
Hogy a brit tudósok szerint...azaz marhaság,kitalált az egész állítás,vagy történet.
"Tényleg nem értem hogy a britek miért égetik állandóan magukat."
Mivel égetik magukat? Amit írtak, az végül is igaz. Az aljnövényzet benőtte az aknazárat, így nehezebb megtalálni az aknákat, meg a sűrű aljnövényzetben az oroszok is könnyebben tudják álcázni a dolgokat.
"Mondjuk a brit tudósok szlogen is onnan ered,hogy már akkor kamukat hoztak le néha,hogy elterjedt vicc formályában
Hogy a brit tudósok szerint...azaz marhaság,kitalált az egész állítás,vagy történet."
Nem, ez nem erről szól. Hanem arról, hogy egy csomó olyan dolgot is vizsgálnak, ami "köztudott", teljesen kézenfekvőnek, logikusnak tűnik, józan paraszti ésszel nem is gondolná másként az ember. Ezeknek a túlnyomó többségéről persze kiderül, hogy tényleg úgy van, ahogy a köztudatban él, innen származik a "brit tudósok" szlogen, mert látszólag teljesen értelmetlen dolgok vizsgálatára költenek egy csomó erőforrást. Pl. brit tudósok megvizsgálták, hogy ha felmelegítenek valamit, akkor az meleg lesz. Nyilvánvaló, nem? Teljesen triviálisnak tűnik, mit kell ezen vizsgálni? Hülyeségnek tűnik.
Azonban olykor, pont az ilyen vizsgálatok közben tesznek egészen meglepő, rendkívüli felfedezéseket. Előző példánál maradva, brit tudósok felmelegítettek mondjuk 100 másik dologgal együtt kálium-permanganátot is (hypermangán), és azt tapasztalták, hogy az nem felmelegedett, hanem oxigént kezdett fejleszteni (tudom, béna példa, de remélem, a lényeg átjön belőle). Hmm, az oxigénfejlődés azért már nem olyan rossz eredmény, elég sok dologra lehet használni. Tehát felmelegítettek 100 dolgot, amiből 99 éppen úgy viselkedett, ahogy az elvárható volt, és felmelegedett, azonban egy közülük mégis máshogy, nem várt módon viselkedett. Viszont ez sosem derült volna ki, ha nem kezdenek ilyen triviális dolog vizsgálatába.
De a közvélemény számára ebből sokszor csak annyi ragad meg, hogy "Brit tudósok meglepő felfedezést tettek: ha felmelegítenek valamit, akkor az felmelegszik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!