Milyen álláspontot képviselnél, ha egy NATO tagállam fegyveres konfliktusba keveredne egy nem NATO tagállammal és Magyarországnak a katonai szerepvállalását sürgetné a NATO?
Kinek mit intéz a kormánya.
Eszetlenül vesznek drága fegyvereket, de úgy tűnik mindenféle koncepció nélkül.
+ Lefejezik a hadsereget - mintha csak Sztálint látnám - mert fontosabb a lojalitás, mint a szaktudás. Gyász amit ezzel az előretolt miniszterrel elvégeztet a fidesz.
Kivételesen teljesen egyetértek veled, Hypno.
Nem hittem volna, hogy ez meg fog történni valaha :D
Ész nélkül kezdtünk aláírni szerződéseket, mindenféle előzetes tanulmányok és képesség kiértékelés nélkül, a pénzeket előre elköltik, és senkit nem érdekel, hogy csak 15, sőt 20 év múlva érkeznek meg a Leopárd 2-esek és a többi társa.
Közben a koreaiak, a franciák, az amerikaiak, az oroszok, sőt Izrael / a zsidók azok sok országnak bevált fegyverszállító partnerekként készek mindig a gyors szerződéskötésre és leszállításra.
Az oroszok nem jöhetnek szóba most, meg az amerikaiak tudnak barátságtalanul, bután viselkedni, elvileg szövetségesek között is (volt rá példa, hogy a gépükkel szemben francia gépet tendereztettek, és sorra nyújtottak be a kifogásokat), akkor semlegesebb feleknél nézelődni, és úgy is maradt még három lehetség fél.
De nem, WC papírt is a Rheinmetalltól kell venni, túlárazva, úgy, hogy nem érkezik meg.
Röhögnék, mert Magyarországnak nincs hadserege, honvédsége van, ami meglehetősen alkalmatlan bármiféle érdemi feladatra háborús időben.
Talán logisztikában be tudnánk segíteni, illetve tudnánk NATO erőket állomásoztatni a saját országunkban, amennyiben ütközőország lennénk.
Szidjuk a Honvédséget, de nem csak mi vagyunk legatyásodva, sok NATO-s kiscserkész mire menne ?
Sőt vannak olyan országok, amelyek ténylegesen erősek, de ők meg külön utakon járnak, sőt nyíltan ellenkeznek. Mint pl. a görögök és a törökök ...
#24 "Szidjuk a Honvédséget, de nem csak mi vagyunk legatyásodva, sok NATO-s kiscserkész mire menne ?"
Nem tudom, rám reagáltál-e vagy általánosságban, úgyhogy magamra veszem. Ennek, amit írtál, semmi köze ahhoz, amit én írtam. Attól, hogy más NATO országok hadereje is le van gatyásodva nem lesz a magyar se jobb, se rosszabb. A kérdés sem más országokra vonatkozott, hanem Magyarország szerepvállalására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!