Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Visszafele sült el Oroszország...

Visszafele sült el Oroszország szankcionálása?

Figyelt kérdés

Oroszországba az infláció fele az EU átlagnak, nálunk meg kiugróan magas, nyilván a kormány elhibázott gazdaságpolitikája is felelős ezért!

DE hogyan lehet, hogy ott fele az infláció és az IMF már jelentős gazdasági növekedésre módosította az orosz kilátásokat?!

Az EU-ba meg most azt mondják egy negatív spirálba kerültünk.

Én nem értem, hogy ezt nem látták előre?! Szándékosan elsüllyesztik az EU gazdaságát??!

Remélem most hogy elkezdtük Kínát is szankcionálni, javulni fog a helyzet és nem fog tovább romlani!

2023. aug. 3. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:

Bárcsak így lenne. Én inkább ez csak olyan mintha valaki a kögögőroham előtt krákog.

Az előszele, annak a viharnak ami a következő 10 évbe jön.

Bárcsak én lennék eggyire optimista, mint te :D

Én ott élő orosz emberektől mást hallottam.

A háború elején mindig 1 hónapra átrakaták az orosz gazdaság összeomlásának időpontját.

Egy pár hónap után belátták, hogy ez nem fog bekövetkezni. Korai temetni az orosz gazdaságot, de ezt az idő úgyis megmutatja.

Hát olvasd el. Ki tart ettől vissza? Nincs megtiltva...

Orosz átlag polgárokkal beszéltem, és ezek a számok fedik a valóságot.

Magyarországon ugyan nincs diktatúra, de itt köszönőviszonyba sincsenek a számok a valósággal...

A háborúnak van egy gazdaságélénkítő hatása, ebben nincs semmi meglepő.

Ursula von der Leyen egy USA báb, aki nyilván nem EU, hanem USA érdekeit kövti. Így nem nehéz megérteni hogy ebből mi fog következni.

Egyenlőre Kína olyan határozottan válaszolt Ursulának a szankció ötletére, hogy visszakozott a bevezetéstől.

Majd meglátjuk mi fog történni, de egy USA báb semmi jóval nem szolgálhat itt.

Ez így van.

2023. aug. 4. 07:36
 22/71 anonim ***** válasza:
21%

Nem.Ezt nagyon egyszerűen ki lehet jelenteni

A szankcióknak 2 feladatot kell hogy teljesítsenek.

1.A szankcionáltat jobb belátásra kényszeríteni.(Nem 5,10 meg 30 év múlva)

2.Minimáli elvárás : szankcionált jóval nagyobb vesztességeket szenvedjen el,mint a szankciót bevezető.

Maximális elvárás a szankciót hozó semmilyen, a szankcionált nagy vesztességeket szenvedjen!

No most az a kva nagy helyzet hogy ezek közül egyik sem teljesült.

1.A szankcionált továbbra is vígan háborút folytat,annak ellenére hogy nincs McDonalds.Nem tért jobb belátásra!

2.A szankciókat hozó pedig egyáltalán nem minimális károkat szenvedett el a szankcionálttal szemben.Azaz túl nagy az ára annak,hogy a szankcionált károkat szenved el.Tdhát még a minimális követelménynek sem tett eleget!

Ilyen értelemben pedig egyértelmüen kijelenthető hogy a szankciók hatása marginális,azaz hozadékuk elégtelen volt.Egy félresikerült próbálkozás,egy rossz politikai döntés,gazdasági szakemberek előtanulmányai vizsgálatai nélkül!

2023. aug. 4. 16:44
 23/71 anonim ***** válasza:
52%

#22 miért, milyen jelentős károkat szenvedett az EU, USA a szankciók miatt?

Ja, a szovjetek vígan könyörögnek észak koreai lőszerért, és hisztiznek minden ellenül irányuló lépés miatt 🤣

2023. aug. 4. 17:26
 24/71 anonim ***** válasza:
56%

23#Lehet neked bidenék adják az olcsó gázt, meg a kilowattokat meg egész európának.Biztos egy hangyányi hátrányunk se származott a szankciókból.Valszínü a német ipar is szárnyal,és az összes Oroszországból kivonult nyugati cég boldoságtól úszik,mert annyira de annyira jól jártak.. és a 150 milliós piac kiesése is csak egy aprócska napi zöttyenö mindenkinek. Véletlenül se lesz recesszív az EU gazdasága..

Minden szuper.

Húzd már ki a fejed az iszapból és kezdj el olvasgatni szaklapokat a BBC meg a 444.hu helyet.Ha megy persze..

Ha nem megy,akkor meg ne várd el hogy majd én elkezdek kiselőadásokat tartani és linkeket gyűjtögetni a számodra,meg bizonyítékokkal előállni.

2023. aug. 4. 20:02
 25/71 anonim ***** válasza:
39%

#24 nekem nem, hisz a kis tetű komcsi mini-szterelnökünk putyin végbelében lakik.

De származott egy hangyányi hátrányuk a szankciókból, de a szovjetek már egy szaros autót se tudnak legyártani, nemhogy a papíron létező tankjaikat, még szaros lőszert is észak koreától kell kuncsorogni...

Bezzeg a szilaj szovjetunió száguld, ott minden egyre jobb 🤣

2023. aug. 5. 10:24
 26/71 A kérdező kommentje:

De ha csak papíron vannak tankok, meg ennyire bénák az oroszok, akkor hogyan lehet, hogy Ukrajnát annak ellenére hogy több mint 40 Ország támogatása ellenére kiszorították Bahmutból. Már mindent is odaadtak az Ukránoknak, megkapják az összes műholdfelvételt USA felderítést, a legjobb katonai szakértők segítik őket és minden hiába kinyomják őket a jól védhető városból.

Aztán az elcsatolt területeken egy áttörhetetlen védelmi vonalat hoznak létre több száz kilométer hosszan.

Hétről hétre pusztulnak a legmodernebb NATO felszerelések és azt mondják nem tudják olyan ütembe pótolni, ahogy fogynak.

Európa jóformán mindent odaadott és úgy néz ki hogy ez sem elég.

Én nem tudom mennyi mosógép meg rossz porszívó vagy ásó van ott Oroszországba, de nekem úgy tűnik ide még 40 Országok támogatása sem elég...

2023. aug. 5. 11:52
 27/71 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező. Magyarországon a diktatúra fő jellemzői mind léteznek, teát van. De sokan szeretnék nem látni. A háború gazdaságélénkítő hatását te soha nem érzed, az mind megy a háborúba. Leyen nem hinném, hogy az USA bábja lenne, elvan ő magában is a férje sokmilliárdjával, az offshore manővereivel és másokkal. A minősítésével ezen túl egyetértünk.
2023. aug. 5. 11:59
 28/71 anonim ***** válasza:
100%

#27 Magyarországon a demokrácia minden jellemzője létezik - nem csak a fő jellemzők, hanem mind - tehát létezik.

Mégis hogyan lehetne egyszerre teljes értékű demokrácia meg diktatúra?

Sehogy. Ezért találtok ki újabb és újabb fogalmakat, hoyg megmagyarázzátok amit nem lehet.

2023. aug. 5. 14:47
 29/71 anonim ***** válasza:
24%

#26 a szovjetúnió sokkal nagyobb mint ukrajna, és a korlátozott mennyiségű levetett nyugati technika erre elég. Nem adott oda europa mindent, közel sem. A nato költségvetésének 1%-a ment ukrajnába, és még így is elég jól aprítják a szovjet söpredéket, tegnap is féloldalra állították a szovjetúnió egyik büszkeségét, pedig a szovjeteknel állítlag légerejük is van az ukránokkal szemeben.

Egy vic a szovjet "hadihépezet" de sajnos nem lehet normális támadást indítani ellene, csak a korlátozott ukrán támogatás mehet. Jelenleg az atomfegyverek nem a békét szolgálják, hanem a háborút, mert atomfegyverek nélkül a szovjetúnió vezetését már tavaly le lehetett volna gyalulni.

2023. aug. 5. 14:52
 30/71 A kérdező kommentje:

Én értem, hogy mit akarsz mondani de közbe meg mást mondanak olyan emberek akinek, ne haragudj, de jobban hiszek.

Nem ismerlek nem tudom mennyi rálátásod van a számokra, mondjuk erről írhatnál pár sort.

A lényeg hogy Boris Pistorius a német védelmi miniszter szerint a meglévő hiányosságokat Németország saját hadseregében nem lehet 2030-ig teljesen megszüntetni.

Állítása szerint annyi nehézfegyvert küldtek, hogy nem tudnak többet mert így is évekbe fog tartani a német hadsereg újrafelfegyverzése.

Hazudik a védelmi miniszter? Én elhiszem neked, ha forrásokkal igazolod.

2023. aug. 5. 16:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!