Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Még mindig úgy gondolod, hogy...

Még mindig úgy gondolod, hogy a klimakatasztrófa, csak nyugati hiszti?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. júl. 26. 09:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
13%

Normális ember nem állított olyat, hogy nincs klímaváltozás, de az oka jelenleg nem tisztázott. Egyáltalán nem biztos, hogy az átkos CO2 az oka.

További kérdés, hogy a nagyhatalmak miért csak szájhősködés szintjén tesznek a klímavédelemért és a tőkés hatalmaknak miért csak fedősztori a klímavédelem a hatalmuk kiterjesztéséhez és az emberi szabadságjogok megvonásához(?)

Klímakatasztrófa még nincsen, mert ha lenne akkor ezt a kérdést nem tudtad volna kiírni. Persze definíció kérdése, hogy mit nevezel klímakatasztrófának. Mert szélsőséges időjárási körülmények okozta katasztrófák mindig is voltak. De mielőtt ebben ez utóbbi felett ítélkezel, vedd figyelembe azt is amit előtte írtam!

2023. júl. 26. 12:21
 12/22 A kérdező kommentje:
11, Nincs klimakatasztrófa? Érdekes, a jelenlegi erdőtüzek, rekord hőmérsékletek, vagy, ami a cikkekben is szerepel, hogy megszűnhet az atlanti áramlás... mi lenne, ha még katasztrófa is lenne ezek mellé?!
2023. júl. 26. 12:28
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Szorgos nullázás helyett végig kellett volna olvasni amit írtam!

Ja és esetleg csekélyke agyvelőtökkel értelmezni is!

És akkor meg lehetett volna spórolni a hülye reakciót is!

2023. júl. 26. 12:31
 14/22 A kérdező kommentje:
Értelmeztem, azt irtad, hogy nincs még klimakatasztrófa. Szerintem van.
2023. júl. 26. 12:33
 15/22 anonim ***** válasza:
23%

Mintha azt is írtam volna hogy definíció kérése...

De lehet hogy rosszul emlékszem. Gyere olvassuk vissza együtt. Hátha kiderül!

2023. júl. 26. 12:35
 16/22 A kérdező kommentje:

"Klímakatasztrófa még nincsen"

ezt irtad.

2023. júl. 26. 12:45
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

"Normális ember nem állított olyat, hogy nincs klímaváltozás, de az oka jelenleg nem tisztázott. Egyáltalán nem biztos, hogy az átkos CO2 az oka."

Ez csak a konteós ezós szíriuszról szalajtott jobber körökben nem tisztázott.

A valóság az, hogy bizony a CO2 légköri koncentrációjának emelkedése melegedést okoz.

Ez azért van, mert a CO2 molekulák az infravörös spektrum egy részét elnyelik, és az így elnyelt energia hővé alakul.

Ezt még te is ellenőrizheted kísérletileg, annyira szimpla dolog, fogjál két befőttes üveget, mindkettőbe tegyél egy pontos, nagy érzékenységű hőmérőt, az egyiket simán lezárod úgy, ahogy van, levegővel, a másikba meg beletolsz néhány patronnyi széndioxidot, igen azt, amit a szódásszifonba is beleraksz, és gyorsan lezárod, még mielőtt kiszökne, majd mindkettőre ráirányítasz egy-egy egyforma teljesítményű infralámpát.

És majd figyeljed, hogy mennyit mutatnak a hőmérők.

Tehát az tény, hogy ha növekszik a CO2 koncentrációja, akkor melegszik a légkör.

Természetesen nem CSAK ez az oka a klímaváltozásnak, mert a klíma természetesen is változik, de a CO2 nagyban hozzájárul a változás mértékéhez és sebességéhez, ahogy számos más gáz is, mint a metán és a dinitrogén-oxid, amikből szintén szép mennyiséget bocsátunk ki.

(Egyébként a fenti kísérletet a többi gázzal is végig lehet játszani.)

"További kérdés, hogy a nagyhatalmak miért csak szájhősködés szintjén tesznek a klímavédelemért és a tőkés hatalmaknak miért csak fedősztori a klímavédelem a hatalmuk kiterjesztéséhez és az emberi szabadságjogok megvonásához(?)"

Számomra ez pl. nem kérdés.

Teljesen világos, hogy jelentős kibocsátás-csökkentést, és ezáltal a klímaváltozás nagyon durva elfajulásának a megelőzését csakis egy módon lehet elérni:

(Ha még nem késtünk el egyáltalán, sok szakember szerint már igen)

Jelentős fogyasztás-csökkentéssel.

Ami viszont mit jelentene? Az örökös növekedés paradigmájára építő globális gazdasági és pénzügyi rendszer összeomlását.

Ugyanis ha nem növekszik folyamatosan a fogyasztás, akkor ez a rendszer bedől, eleve már a pénzrendszerünk úgy lett megalkotva, hogy a pénzt a bankok hozzák létre hitelként, a hitelkamat fedezete pedig a jövőben bekövetkező növekedés.

Tehát ez a rendszer növekedés nélkül bedől, és vele együtt civilizációnk is.

Ebből tehát mi is következik?

Ha TÉNYLEG megfékezzük a klímaváltozást, akkor a civilizációnknak a jelen formájában vége.

Ha nem fékezzük meg, akkor meg azért lesz vége.

És ezt pontosan tudják a "nagyok", efelől ne legyen kétsége senkinek.

Viszont ezt teljesen nyilvánvalóan nem fogják az emberek arcába vágni, ezért hülyítenek minket azzal, hogy így villanyautó, meg úgy napelem, meg stb., és foglalkoznak mindenféle látszatintézkedésekkel.

Mert NINCS rá megoldásuk.

"Klímakatasztrófa még nincsen, mert ha lenne akkor ezt a kérdést nem tudtad volna kiírni."

Már megmondtam: meséld ezt a pakiknak meg az indiaiaknak, ahol már most tíz-meg százezrével halnak meg az emberek évente a hőhullámok és a vízhiány miatt.

Fogalmazzunk úgy, hogy nálunk, itt, még, Magyarországon nincs.

De lesz, és nem is olyan soká, mert, ahogy azt már korábban felvázoltam, a mai életformánk a globális ipari civilizáció és gazdasági rendszer nélkül nem lenne, ezért aztán nem mentesíthetjük magunkat azoktól a hatásoktól sem, amik tőlünk sokezer km-re jelentkeznek.

Nincsenek már izolált kis szigetecskék ezen a bolygón, amikre nem hat a külvilág.

Talán néhány ilyen elszigetelt amazóniai vagy afrikai törzs van csak, akikre nem hat különösebben, bár az időjárási jelenségeket nyilván ők is el fogják szenvedni.

2023. júl. 26. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:
34%

Marha meleg van alig birjuk ezt a 19 fokos hőséget!

Aki beveszi hogy kenyszeroltás, meg gazdasági lezárás kell a kamuvírusra, amiben többen halnak meg mint a kamuvírustól az beveszi hogy felmelegedés miatt van nyár közepén 19 fok.

Ennyi!

2023. júl. 26. 14:24
 19/22 A kérdező kommentje:

18, mi van, ha én beveszem?

A "kamu" virus alatt 150000-el lettünk kevesebben, legalábbis a népszámlálási adatokból ez derült ki.

Csak a virus 2 éve alatt tűnt el 150000 ember az országból?! Mi vagyok, ha én beveszem? És mi vagyok, ha tudom, hogy nem normális, hogy lassan minden nyáron rekordhőmérsékleti adatok dőlnek meg Európa szerte? Vagy tornádók pusztitanak Európában, ami korábban soha nem volt? Na mond, mi vagyok!

2023. júl. 26. 14:49
 20/22 anonim ***** válasza:
88%

Kamuvírus xDDD

Nem kéne az internet-használatot is már végre jogosítványhoz kötni? :DD

Ahogy a volán mögött nincs helye mondjuk vakoknak, mert veszélyesek, úgy az interneten sem kéne helye legyen az ilyen súlyosan szellemi fogyatékos véglényeknek :D

2023. júl. 26. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!