Roald Dahl meseírónak, mik voltak az "érthetetlen antiszemita kijelentései" ?
Ezeket találtam, csak idézetek:
„A zsidó karakterben van valami, ami gyűlöletet ébreszt az emberben, talán ez amiatt van, hogy a zsidókban nincs semmi nagyvonalúság a nem-zsidókkal szemben. Mindig van valami oka, ha nem kedvelünk egy népcsoportot. Hitler sem véletlenül őket választotta ki. Ráadásul, ha engem vagy másokat állítottak volna be azokban a sorokba, amelyeknek a végén a gázkamrák lettek volna, biztosan tettem volna valamit, de a nép mindig is olyan szubmisszív volt.”
„Vállalom, hogy Izrael-ellenes vagyok, és igen, antiszemita is lettem az utóbbi időben.”
Egy másik helyen azt nyilatkozta, szintén a libanoni háborúról: „elgondolkodtató, milyen emberek is ezek az izraeliek. Ma is hasonló a helyzet, mint a jó öreg Hitler és Himmler idejében”.
Személy szerint nem értek egyet ezekkel, a zsidó nép mindig is közmegbecsülésnek örvendett, rendkívül barátságos más népekkel, noha ők a kiválasztottak.
Méghogy nincs bennük nagyvonalúság. Az egyetemen volt pár zsidó tanárom, fantasztikus emberek voltak - és nagyvonalúak.
Persze ők nem az ortodox vonalat vitték. A vallási fanatikusok biztosan nem ilyenek.
"a zsidó nép mindig is közmegbecsülésnek örvendett, rendkívül barátságos más népekkel, noha ők a kiválasztottak." - Ezt ugye csak viccnek szántad? Az megvan, hogy csak az elmúlt pár ezer évben is alig lehetne már összeszámolni, hány országból lettek száműzve a felforgató tevékenységeik miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!