Szerinted mikor fogja kiírtani saját magát az emberiség?
Remélem minél hamarabb.
Tőlem akár már holnap atomháború lehetne, felkészültem, bespájzoltam, tök jó buli lenne, hogy majdnem mindenki megdöglik, a maradék kevés túlélőnek maga lenne a paradicsom.
Nincs többé tömeg, nem kell lépten-nyomon más embereket kerülgetni, többé senki se kényszerít rád mindenféle b-zi szabályokat meg törvényeket, oda mész, ahova akarsz, azt csinálsz, amit akarsz.
A történelemben mindig túlélte valahogy az emberiség a legnagyobb katasztrófákat is.
A 21. századi technológiával szerintem a mostani problémákon is valahogy túl fogja tenni magát, még ha sok idő/radikális változás is kell hozzá.
Politikai szempontból pedig naivan bízok a politikusokban, hogy nem fognak hülyeséget csinálni, kb. ennyit tehet egy átlag ember, mert nincs beleszólása a dolgokba. Mindenesetre az a szerencsénk, hogy Magyarország politikailag irreleváns ország a nagyvilágban.
Sosem fogja, miért tenné?
Pesszimistább kutatók szerint azonban már a következő évtizedben várható a jelen társadalmi rendszerünk összeomlása, aminek rosszabb esetben az lesz a vége, hogy a 22. századra negyedelődünk, ami azért az emberiség eddigi legdurvább eseménye lenne a 75 ezer évvel ezelőtti Toba-katasztrófa után.
Szerintem 3 évtizedünk lehet még.
Mindig is szerettem a tudományos-fantasztikus irodalmat, és megfigyelhető hogy a technikai újításokat jelentős mértékben motíválták.
Sok mindent onnan vettek a kutatók és fejlesztők, és általában arra az eredményre jutottak, amit korábban az írók vizionáltak. De ez nem véletlen. TUDOMÁNYOS-fantasztikus irodalom.
Az írók már jó pár évtizede jósolják a mesterséges intelligencia megjelenését, és azt, hogy teljesen magától értetődően az ember ellen fog fordulni.
Az első, egyenlőre csak szimulált precedens:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!