A "transracial" embereket lehet még elmebetegnek
bélyegezni?
Figyelt kérdés
A transracial olyan ember, aki más rasszúként (pl. egy europid negridként) határozza meg magát. Nem vicc, van róla Wikipédia cikk.
Az elmebaj definíciója:
"A pszichózis (psychosis) – köznyelvi nevén elmebaj – az elmegyógyászatban használt fogalom, amelynek széles körű jelentése van: többnyire olyan pszichiátriai betegségekre alkalmazzák, amikor a beteg elveszti kapcsolatát a valósággal, téveszméi és érzékcsalódásai vannak."
Érezhető hogy egy probléma nagyon jelen van egy nép vagy egy kultúra mindennapjaiban, ha még szavuk sincs rá az adott nyelvben....
2023. jún. 15. 04:47
2/7 anonim válasza:
Szerintem a feketék leigázása sem egy tipikus Magyarországi probléma, mégis nagyon fontos volt BLM szobrot állítani a Covid járvány kellős közepén.
2023. jún. 15. 07:42
3/7 anonim válasza:
Ez is elmebaj. Ugyanaz a kategória, mint a transzik, mivel mindkettő másnak képzeli magát, mint ami.
2023. jún. 15. 08:11
4/7 anonim válasza:
Két jelentése is van, az elsőt semminek nem nevezheted, mert tény.
Angol Wikipédia, 1.: "A transracial person most commonly describes someone raised by adoptive parents of a different ethnic ("racial") background. One example of this can be an Asian-born child being adopted by an American."
2. "It can also be someone who identifies as a different race than the one associated with their biological ancestry."
2023. jún. 15. 08:39
5/7 anonim válasza:
Hamarosan rajta lesz a Pride zászlón a csíkjuk és együtt fogjuk ünnepelni őket.
2023. jún. 15. 09:11
6/7 A kérdező kommentje:
#1 Ki mondta, hogy Magyarországról van szó? Ki mondta, hogy Magyarországon élek?
2023. jún. 15. 12:39
7/7 anonim válasza:
Most hallok róluk először. Amúgy szerintem nem elmebetegek. Tudok is velük azonosulni. Valahol romániai romaként magamra is sokszor Niggaként asszociáltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!