Amikor valaki leírja, hogy a Második Világháború idején megtámadtuk a Szovjetuniót és a magyar katonák, nagyon durva dolgokat műveltek, például nemi erőszak, fosztogatás, polgári lakosság mészárlása, ezt mért pontozzák le?
Nagyapám a Don-kanyarból jött haza gyalog, miután megszökött a hadifogságból. Nem tudom odafelé mit látott, de visszafelé garantáltan nem volt ideje ilyesmire, inkább azzal foglalkozott, hogy élve hazaérjen - aztán rejtegette a család egy ideig, hogy ne akasszák fel, mert katonaszökevény. Egyébként az egyén szintjén ő egészen biztosan nem tett ilyesmit, elszegényedett nemesember volt az apja, jó neveltetésben részesült és nagyon jó ember is volt.
Sajnos sosem mertem rendesen kikérdezni a történtekről, mert egyszer mikor elkezdte mesélni a visszautat, akkor láttam, hogy remeg a lába, nem akartam megint ilyesminek kitenni - és ez már majdnem 50 évvel a történtek után volt.
33.
És a kérdező az ilyen embereket vegzálja! Nagyon beteges lehet az emberke .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!