Miért bántja mindenki Soros Gyögyöt?
Erről így nem hallottam, csak arról, amit Orbánék mantráznak 13 éve folyamatosan.
Liberális felfogású, ami eleve szálka (sőt: gerenda!) Orbánék szemében. Ráadásul pénze is van, és ezzel jobban tudja befolyásolni a világ történéseit, mintha Gipsz Jakab csupán az FB oldalán hirdetné az elveit.
Soros nem magánszemélyként viselkedik, hanem politikai aktor, aktívan beleavatozik a politikába több országban is - pénzzel, befolyással üzérkedve.
Ezzel alapból nem lenne gond, csak ne várja el, hogy mindenki ajnározza. Ha aktívan politizálsz, akkor ellenfeleid, ellenségeid is lesznek, akik küzdenek ellened és az általad képviselt eszmék ellen.
Soros eszméi és eszközei finoman szólva is ellentmondásosak, nem mindenki osztja őket. Természetes, hogy sokan támadják.
Azért, mert a képviseleti demokráciák korában a vagyonát és a kapcsolati hálózatát felhasználva próbálja a saját elképzeléseit és érdekeit nemzetközi szinten érvényesíteni. Bár valószínű, hogy egy kis létszámú érdekcsoport egyik ismert szereplőjeként teszi ezt.
Manapság az a civilizált szokás dívik, hogy politikai és gazdasági ügyekben választott képviselők intézkednek, ha minden jól megy, akkor a közjó növelésének érdekében, tömegek akarata szerint. Gyuri bácsi ezzel az elvvel megy szembe.
Azért, mert beavatkozik más országok belpolitikájába, azzal,hogy bizonyos szervezeteket finanszíroz.
És nyilván, nem állatmenhelyeket,vagy hajléktalanszállókat finanszíroz.Hanem közéleti, politikai szervezeteket.
Több oka is lehet.
Én pl. röhejesnek tartom ezt a fidesz-fászságot, hogy soros terv, meg hasonlók, de Gyuribát ettől függetlenül is egy negatív figurának tartom.
Egy lelkiismeretlen tőzsdecápa, egy gátlástalan harácsoló, akinek a minél több pénz megszerzése az egyik fő célja, tekintet nélkül a következményekre, és ezzel közvetve emberek tízezreinek nehézségeiért, tönkremeneteléért, akár adott esetben haláláért is felelős, lásd a 98as indonéz lázadások.
Igen, az olyan akcióira gondolok, mint a font megsortolása, a finn márka megsortolása, az ázsiai pénzügyi krízisben súlyosbításában játszott szerepe.
Az én szememben ő semmivel se jobb, mint egy maffiózó.
@7
A magyar OTP-t is be akarta dönteni 2008-ban, hogy megvehesse.
Nyilván nem soroltam fel az összes hasonló húzását, a lényeg ennyiből is látszik, hogy miféle ember gyuribá.
2: akkor nyisd ki szemed, mert külföldön is riogatnak vele. A briteknek egyszer betett rendesen, pontosan nem tudom mi volt, de emiatt nem szeretik.
Twitter oldalán csupa jó tweetek vannak, múltkor valami olyasmit írt hogy szívproblémája van de már jobban van, erre kérdezgették hogy "neked van szíved?" meg nincs havi 8$-ja a kék pipára? 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!