Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Titeket érdekel a török...

Titeket érdekel a török választás?!

Figyelt kérdés

Akit igen, majd itt követheti az állást, úgy tudom Közép-Európai idő szerint 4.-kor zár

[link]

2023. máj. 14. 15:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Találtam egy újabb linket itt átláthatóbb, meg ez a török “királyi” tv

[link]

2023. máj. 14. 16:44
 12/22 A kérdező kommentje:

“ Engem nagyon.

Itt lenne az ideje Erdogan bukásának.”

Hát igen…😉

2023. máj. 14. 16:46
 13/22 anonim ***** válasza:
45%
Érdekes, mert fontos lenne, hogy egy megbukjon egy ilyen Orbán-féle autokrata vezető, minél több ilyen diktátorpalánta bukik meg, annál több támogatást veszít az Orbán-féle maffiaállam.
2023. máj. 14. 17:11
 14/22 anonim ***** válasza:
65%
Kísértetiesen hasonlít arra a felállás, mint ami nálunk volt tavaly: van egy régóta regnáló autokrata kormányzó erő, egy ellenzéki tömörülés, meg egy szélsőjobbos párt. Kíváncsi leszek, mi lesz a végeredmény, és ha a kihívó győz, akkor mire fog jutni a kormányzással az első ciklusában.
2023. máj. 14. 17:40
 15/22 anonim ***** válasza:
38%
14: ez önmagában csak felszínes hasonlóság, ha más az választási rendszer, pl. van-e ott győzteskompenzáció, csináltak-e olyan gerrymandering-et, mint nálunk a fidesz, stb.
2023. máj. 14. 18:42
 16/22 anonim ***** válasza:
372:228 Erdogannak jelenleg..
2023. máj. 14. 18:49
 17/22 anonim ***** válasza:

16:

359:241.

Alakul ez. Itt is először a vidéki körzetekből jönnek be a szavazatok. De a nagyvárosokban Erdogan kevésbé népszerű, hogy úgy mondjam.

2023. máj. 14. 18:56
 18/22 anonim ***** válasza:
90%

Kérdés, hogy a nagyvárosok mennyire megosztottak, és hogy a törököknél a népesség mekkora hányada lakik a nagyobb városokban.

Amúgy én meglepődnék, ha nem Erdogan győzne. Ahhoz ő túlságosan ragaszkodik a hatalomhoz, mintsem engedjen egy teljesen tiszta választást. Tuti hogy ott is mennek a közpénzen buszoztatások, meg mindenféle kis trükkök, amik erre vagy arra kanyarítják az eredményt.

A különbség ott is az, hogy Erdogan kvázi a teljes államkasszához hozzáfér, míg az ellenfeleinek ennél lényegesen korlátozottabb források állnak rendelkezésükre.

2023. máj. 14. 19:35
 19/22 anonim ***** válasza:
56%
Egy csoda lenne, ha Erdogán elvesztené. Ott is totális a népbutítás.
2023. máj. 14. 19:52
 20/22 anonim ***** válasza:
90%
Engem is érdekel, mivel ha Erdogan bukik, és liberális vezetés lesz a törököknél, az Orbánnak is fáj
2023. máj. 14. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!