Oroszország csak játszik Ukrajnával?
Én is több helyen olvastam róla, főleg ruszkit, talán ha egy amcsi oldal hozta le. Ha megtörtént az eset, ilyeneket érthető okokból nem verik nagydobra, de nem is hallottam hogy cáfolnák. Április elején volt a csapás, ez volt az utolsó nagy szórásuk, négy vagy hét kindzsalt is eleresztettek, de a nyugati sajtó nem hozta le mit is találtak el vele. Amit olvastam, hogy negyven holtestet tudtak csak kiásni, kb 300-an voltak a bunkerben, és 120 volt a külföldi. valami parancsnokság volt ott, a légvédelmet is onnan koordinálták, meg a hadműveleteket. De hát ilyen ez a popszakma, az elején a ruszki tábornokok is hullottak mint ősszel a legyek.
20: amit a 19 mond, néhány dologról a hirtv-ben hallottam.
úgy emlékszem, ebben nem vagyok 100% biztos, pl izraelből szedtek össze tüzérségi lőszerkészletet hogy vigyék az ukránnak, de az usanak még van tán lőszere, csak inkább máshonnan viszi el.
a 120m mély bunker esetről volt szó erre emlékszem.
hogy pontosan mikor azt ne kérdezd, úgy emlékszem idén történt dolgok
Na, mindhárom linkelt cikk a Pronews nevű görög bulvárújságot hozzá forrásnak, amely meg anonim amerikai forrásra hivatkozik.
Namost ha ez valóban egy megtörtént, létező esemény lett volna, akkor azt miért nem hozta le mondjuk a TASS, az RT, a Rosszija 1, vagy a RIA Novosztyi? Vagy akár csak egy picit hitelesebb nyugati sajtóorgánum? Mert ez nekem úgy tűnik, hogy valami görög bulvárújságíró olvasott valamit a Telegramon, erről írt egy cikket, amit pár hasonlóan irreleváns, ismeretlen weboldal tényként lehozott.
Ezért kértem, hogy ha már a "nyugati média" ezt eltussolta, akkor nekem megfelel valami orosz állami vagy az államhoz közeli forrás is, hiszen ha valóban történt ilyesmi, akkor az egy óriási propagandagyőzelem lenne az oroszoknak, ekkora ziccert az RT vagy a TASS nem hagyhat ki. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy ők erről nem írtak, ahogy az Ukrajnszka Pravda sem, vagy mondjuk az Associated Press, vagy a BBC sem. Jómagam eléggé kétségekkel kezelem, hogy egy ilyen 10-20 000-res nagyságrendű Facebook, Instagram, Twitter követővel rendelkező random görög online bulvárújság szigorúan titkos információkhoz hozzáférő forrással rendelkezik az amerikai hadseregnél, amely csak és kizárólag nekik szivárogtat.
Ez a sztori nekem kb olyan, mint amikor a hasonlóan "hiteles" sajtóorgánumok egy olyan amerikai (vagy talán kanadai, már nem emlékszem) katonatiszt ukrajnai haláláról írtak, aki amúgy akkoriban Törökországban volt valami állami kiküldetésen, és a "halála" után már otthon volt és egy hivatalos eseményen nyilvánosan meg is jelent... De mondhatnám az amerikai biofegyverlaborokat is az Azovstalban, amelyek azóta, hogy az oroszok teljesen elfoglalták Mariupolt, valahogy teljesen elszublimáltak, holott az is egy elég jelentős propagandagyőzelem lett volna az orosz állami médiának.
Az oroszhirek.hu nevű propagandaoldal kommentelőinek reménye szerint úgy történt a dolog, hogy
“MIG-31 típusú támadó vadászbombázók, két db Kinzsal típusú, hiperszonikus sebességgel haladó ( NATO kódnéven: Dagger, azaz Tőr) rakétát irányítottak a helyszínre, amely több, mint 1 tonna robbanótöltettel közelítte meg és találta el a bunker bejáratát és a függőleges aknát több tíz méteren át beszakítva, gyakorlatilag teljesen beomlasztotta azt.“
Ld. Kormos Katalin kommentjét az alábbi cikk alatt:
Szóval a lépcsőházban jutott le a pakema 120 meter mélyre, ott nyilván lejátszotta a “hello, its me..” kezdetű sort az elképedt NATO parancsnokoknak, majd ott detonált.
A Kindzsal NATO-kódneve nem Dagger, hanem Killjoy, a kindzsal orosz szó jelenti azt magyarul, hogy tőr. De ez olyan apróság, hogy talán nincs is értelme belekötni.
Az meg továbbra is teljesen komolytalan, hogy egy Kindzsal, aminek a szórása 10 méter, majd egy szellőzőaknán vagy liftaknán lemegy 120 méter mélyre, és ott felrobban :D Ezt a Csillagok Háborújából szedték, vagy mi a tököm?
Egyébként ez a cikk megint "anonim magas rendfokozatú tisztekre" hivatkozik, amelyek közül az egyik egy őrnagy (amelyet azért magas rendfokozatú tisztnek nem mondanék), a másik kettő meg "amerikai különleges erők katonái", ami, hát tudod, hiszi a piszi kategória.
Plusz megint felmerül, hogy honnan jött ez a 120 méter mélységben lévő bunker, mert egy ilyet felhúzni nem két hét, plusz mégis mi a tökömért állomásoznának ezek a nagyon-nagyon fontos NATO főtisztek Nyugat-Ukrajnában, amikor Lengyelországból is ugyanúgy el lehet ezt a feladatot látni sokkal biztonságosabban, miért lenne úgy kialakítva egy ilyen bunker, hogy egy egyszerű konvencionális ballisztikus rakétával simán likvidálható az egész szerkezet... Ez az egész sztori egy vicc, csak az hiszi el, aki teljesen tájékozatlan, laikus a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!