Támogatnád azt, hogy Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Litvánia, Albánia, Szicília és Koszovó együtt legyenek az USA 51. tagállama vagy nem? Miért?
Ezen országok Európa leginkább USA-barát országai, míg Nyugat-Európát Franciaország és Németország dominálja, mindkettő hírhedten Amerikagyűlölő társadalom. Most, hogy a britek kiléptek már USA-barát ellenpólus sincs Nyugat-Európában.
Úgy tudom a lengyeleknél valamelyik városnak volt is pár éve egy amerikai-lengyel polgármestere aki felvetette, hogy Lengyelországnak csatlakoznia kellene az USÁ-hoz, van is egy ilyen elterjedt hit Lengyelországban, hogy a lengyelek jobban hasonlítanak az amerikaiakra, mint a nyugat-európaiakra.
Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, és Litvániában is több embernek van pozitív véleménye az USÁ-ról, mint mondjuk Németországban és Franciaországban, Albániában amikor 1992-ben vége lett a kommunizmusnak akkor kérvényezte, hogy felvegyék az USÁ-ba, Szicília is kérvényezte ezt 1945-ben, Koszovó pedig annyira Amerika-barát ország, hogy az utcákon amerikai zászlók lógnak, Pristinában van egy Bill Clinton szobor, meg a fő hotelük tetején a Szabadságszobor másolata.
Szerintem amiatt is jó lenne ez, mert a nyugat-európaiak valamennyire rasszisták felénk és lenéznek minket. Hollandiában pl. szokás úgy hivatkozni a volt keleti-blokk népeire, hogy "barbárok."
Hogyan lehetnénk a világ másik felén lévő ország tagállamai..?
Ez egy korcs ötlet, szerintem dobogós lesz a gyakorin a kategórián belül..
Taktikai megfigyelő krumpli aktiválva!
Taktikai megfigyelő vodkásüveg inaktiválva!
" van is egy ilyen elterjedt hit Lengyelországban, hogy a lengyelek jobban hasonlítanak az amerikaiakra, mint a nyugat-európaiakra. "
Ez a sor maga egy polak joke lehetne az USA ban a tobbi lengyel vicc mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!