Lehetséges, hogy a skandináv NATO tagság nagyobb konfrontációt okoz majd az oroszokkal, mint gondolnánk?
Arra gondolok, hogy a globális felmelegedés következtében a sarkvidék egyre járhatóbb a jégmezők olvadása következtében és gigászi ásványkincsek, energiahordozók kitermelésére nyílik lehetőség, amelyet az oroszok űznek a legnagyobb lendülettel, amit a skandináv országok már régóta irigyelnek, de nem mertek eddig komolyabban az oroszok útjába állni.
A NATO csatlakozás ellenben megnöveli katonai súlyukat, így bátrabban léphetnek fel, amihez meg is kaphatják a NATO támogatást, mivel az EU-nak amúgy is úgy kellenének a nyersanyagok, mint egy falat kenyér és az oroszokkal való szembenállás következtében, ami Ukrajna miatt nem csökken, hanem inkább egyre nagyobb méretet ölt, még növeli a lelőhelyek értékét.
Úgy sejtem, hogy nem véletlen a svéd, meg a finn szándék jelentkezése a katonai szövetséghez csatlakozására, tartok tőle, hogy amit vázoltam, további komoly konfrontációt okozhat Oroszországgal a jövőben.
"és gigászi ásványkincsek, energiahordozók kitermelésére nyílik lehetőség"
Nem tudom, miféle olyan ásványkincsek kitermelésére nyílna lehetőség, amiért versenyezniük kellene, ugyanis a szárazföldi területek már most fel vannak osztva.
A többi rész meg vízen úszó jég, magyarul, ha elolvad, egy b-szommély óceán marad a helyén, aminek a mélyéről bármit kis kitermelni még így is rohadtul nehéz és gazdaságtalan lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!