Orbán nem fél, hogy ezzel a NATO ellenességgel kitesznek minket és Ukrajna megszáll? Akkor az ő kormánya is oda....
Nagyon nyugat ellenesek vagyunk. Már az USÁ-nak kell plakát kampányolni, hogy meghallja a kormány a kritikát. Nem szavazzuk meg a várakozók NATO csatlakozását most sem. Nem fél Orbán, hogy ha előbb utóbb megunják és kitesznek a NATO-ból soron kívül rendkívüli eljárással, akkor Ukrajna megszáll? Akkor az ő kormányának, NER vagyonuknak is oda. Tanulhatnak oroszt.
Ukrajna már mondta sokszor hogy be akarnak jönni a Balatonig, akár. Legutóbb is azt nyilatkozta egy külögyesük, hogy ha nem lennénk NATO tag megszállnának. Ha vége lesz a háborúnak - már nagyon fogynak az oroszok - akkor alig marad ép hely. Bejönnek ide akár ajándékként a nyugattól, akik már nagyon unnak minket. Mindenki terhére vagyunk csak
#11. Azért nincs igazad, mert míg nálunk ez egy marginális réteg és maximálisan elítélendő, addig Ukrajnában ez ez teljesen általános jelenség, a saját kisebbségeik durva elnyomása egészen a kormányzati szintig van náluk jelen és bír jelentős erővel. Elképesztően sértő egyenlőségjelet tenni a kettő közé, kb. mintha Németországot Kongóhoz hasonlítanád.
Én is jártam Ukrajnában (nemcsak Kárpátalján, Kijevben is), de a személyes tapasztalataink ugye nem kell magyaráznom, hogy nem reprezentatívak. A többség valószínűleg nem is tudott róla, hogy magyar vagyok, miért bántottak volna? A háború előtt viszont konkrétan úgy zajlott a Donbasszban az oroszok irtása, ahogy Volhíniában a lengyeleket irtották ki még a II. világháborút követően is (csak ott végig is tudták vinni a folyamatot, itt még sikerült belefutni az orosz hadseregbe).
14: már csődben van, az eu és usa kihátrálna mennének a levesbe
10: "legkézenfekvőbb megoldás Magyarország" és ez mire megoldás? vagy csak én nem értem? visszavonulnak a keleti frontól és megtámadnak minket ez mit old meg nekik?
azzal meg egyet értek hogy itt a gyk-n a kérdések nagy része már arra se érdemes hogy elolvassák annyira hülyeségek. nem ovis klub ez hogy nem vagy a barátom és kiraknak, nyilván felszólítanának hogy változtassunk a politikán, figyelmeztetnének stb.
#15. "ez mire megoldás? vagy csak én nem értem? visszavonulnak a keleti frontól és megtámadnak minket ez mit old meg nekik?"
Neked az általam említett "bűnbak" fogalmával volna fontos megismerkedned.
Romániában nem működik az igazságszolgáltatás, a tanügy katasztrófa, nemhogy az egészségügy, az autópályák azok színlegesen, szub-standard minőségben felhúzottak, a közpénzeket ellopják, és a téma kapcsán pont ők a NATO sereghajtói, és válaszul a temető / emlékmű rongálással, focihuliganizmussal, bozgorozással, mongolozással, és Nagy-Románia képzelgésével kompenzálnak.
Az ukránokkal régen nem volt baj, de a nacionalizmusuknak köszönhetően sikerült eljutniuk a románok szintjére.
Románia NATO-tag, és mégis T-55-ösök, és MiG-21-esek adják a hadseregük gerincét, az amerikaiakkal közösen üzemeltetett katonai bázisról is ipari mennyiségben lopják az üzemanyagot, a harcértékük egy nagy nulla, ilyenkor minek is lettek ők bevéve a NATO-ba ?
Most meg kitalálták, hogy egyetlen tollvonással vesznek HIMARS-ot, harcászati rakétákat, a legújabb Abrams-eket, a legfejlettebb F-16-osokat, melléjük még F-35-ösöket is, és még tengeralattjárókba, és rombolókba is befektetnek, csak mégis ki fogja megfizetni ezeket ?
Vagy Ceausescu-i módszerrel, 15 év, korábbinál minden nagyobb nyomor árán akarják magukat felfegyverezni, és ha sikerülne is, miből tartanák fenn ezeket ?
16: tudom mi a bűnbak
szóval úgy érted hogy ők úgy lesznek vele hogy "megdöglött az én lovam, dögöljön meg a tied is"? hogy bosszúból lerohannak minket?
nem nato ország megtámad egy nato tagot és európa meg a nato ezt végignézi?
ezt a háborút orosz-ukrán felet nézve egyik se nyeri meg, ez hogy ukrajna a "véletlenül megnyeri" hát kb annak nagyobb az esélye hogy ötösöm lesz a lottón úgy hogy nem is lottózok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!