Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Liberálisok! Mit gondoltok...

Liberálisok! Mit gondoltok arról, hogy Emmanuel Macron azt mondta: "Ébredj, Európa"?

Figyelt kérdés

Macron szerint (aki most járt Kínában) Európának ki kell maradnia a Taiwani ügyből, sőt távolodununk kellene az USA-tól és egy harmadik pólussá kell válnunk.

Én egyet értek vele. Európa a második világháború óta gyenge. Csak együtt lehetnénk erősek, külön-külön apró államokként a nagyhatalmak csak játszadoznak velünk. Gazdaságilag, technológiailag erősek vagyunk, már csak egy közös NATO-tól független hadsereg kellene szerintem. Egységesebb Európai Unió és közös hadsereg nélkül nincs jővője ennek a kontinensnek. Ha Amerika letesz Európáról (lásd Donald Trump), akkor nem lesz aki megvédjen minket egy esetleges támadástól. Egységesebb Európai Unió és egy közös Uniós hadsereg kellene. Az USA-val, az oroszokkal, illetve Kínával pedig jó viszonyt kellene továbbra is ápolni.

Egyébként én is Liberális nézetű vagyok, de nem bízok az USA-ban és keletben sem. Szerintem nem lenne jó, ha túlzottan az USA irányába haladnánk. Mit gondoltok?

2023. ápr. 10. 16:28
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

#29 Neked miből jött az le, hogy én bármilyen szinten is oroszpárti vagyok? lol

Inkább USA mint az oroszok... Én is önállóságról beszéltem, nem pedig arról, hogy USA ki, orosz be...

Először értelmezni kellene amit írtam...

2023. ápr. 13. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!