Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Liberálisok! Mit gondoltok...

Liberálisok! Mit gondoltok arról, hogy Emmanuel Macron azt mondta: "Ébredj, Európa"?

Figyelt kérdés

Macron szerint (aki most járt Kínában) Európának ki kell maradnia a Taiwani ügyből, sőt távolodununk kellene az USA-tól és egy harmadik pólussá kell válnunk.

Én egyet értek vele. Európa a második világháború óta gyenge. Csak együtt lehetnénk erősek, külön-külön apró államokként a nagyhatalmak csak játszadoznak velünk. Gazdaságilag, technológiailag erősek vagyunk, már csak egy közös NATO-tól független hadsereg kellene szerintem. Egységesebb Európai Unió és közös hadsereg nélkül nincs jővője ennek a kontinensnek. Ha Amerika letesz Európáról (lásd Donald Trump), akkor nem lesz aki megvédjen minket egy esetleges támadástól. Egységesebb Európai Unió és egy közös Uniós hadsereg kellene. Az USA-val, az oroszokkal, illetve Kínával pedig jó viszonyt kellene továbbra is ápolni.

Egyébként én is Liberális nézetű vagyok, de nem bízok az USA-ban és keletben sem. Szerintem nem lenne jó, ha túlzottan az USA irányába haladnánk. Mit gondoltok?

2023. ápr. 10. 16:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
5%
Remélem is hogy megy a lebaszàs
2023. ápr. 10. 22:17
 12/31 anonim ***** válasza:
14%

"egy harmadik pólussá kell válnunk"

Az EU jelenleg is 3. pólus.

"Én egyet értek vele. Európa a második világháború óta gyenge."

Amire mi a bizonyíték? Az USA, Kína és EU a 3. legnagyobb gazdasági szervezet a bolygón.

"Csak együtt lehetnénk erősek, külön-külön apró államokként a nagyhatalmak csak játszadoznak velünk"

Ez az EU, hogy együtt vagyunk. Nem mondtál újat.

"Ha Amerika letesz Európáról (lásd Donald Trump), akkor nem lesz aki megvédjen minket egy esetleges támadástól"

Egyrészt, láttuk, hogy Trump mellett is tudott működni az EU, szóval tudjuk ,hogy nem igaz, amit állítasz.

Másrészt, egyébként kifejezetten jó hadserege van az EU-nak, mégha nem is akkora, mint az USA-nak, de meg tudná magát védeni.

"Az USA-val, az oroszokkal, illetve Kínával pedig jó viszonyt kellene továbbra is ápolni."

Ellenkezőleg. Az EU-nak nem szabad agyatlanul mindekivel üzletelnie, mivel most pont ennek a gondolkodásnak isszuk meg a levét, amikor az oroszoktól függtünk.

Bizony, elvi alapon kell szövetségeseket választani, ezért komoly fenntartásokkal kell kezelni mind az oroszokat, mind kínát.

"amerikai mintára egy Európai Egyesült Államokká, szólásszabadsággal, szabad fegyvertartással, minimálisan korlátozó szabályokkal és törvényekkel"

Jah, meg a gyerek holttestekkel az iskola udvaron... Márcsak az kéne, hogy olyan helyzetet legyen, mint ott.

Az EU pont azért imponáló sokaknak az egész bolygón, mert nálunk létezik szociális háló, nem úgy, mint Amerikában.

"aki a saját érdekei szerint cselekszik, nem az USA, vagy Kína, vagy az oroszok érdekei szerint"

Ez eddig is igaz volt. Ha nem lett volna, akkor Trump-pal is ugyanolyan jó kapcsolatot ápolt volna az EU.

Trump vezetéséből 2 dolog derül ki. 1. az EU önálló hatalom, ami nem követi az USA-t agyatlanul. 2. megfontoltabban halad a tagoltsága miatt.

"mint ahogy arról beszélnek hogy ukrajnának pufferzónának kéne lennie a nato és oroszo között"

Ami ostobaság, mivel 2014-ben, amikor még nem volt elől a NATO csatlakozás, akkor is belenyúlkált Putyin az ország belügyeibe.

"semlegesebbnek kellene lennie politikailag, és minden féllel jó viszonyt kéne tartania, usa, oroszo, kína"

Még mindig ostobaság, mivel emiatt lett probléma a gázfüggőség.

Ez a német politika kudarca, hogy jó viszonyt akartak Putyinnal, mert azt hitték, hogy akkor befolyásolható. Kiderült, hogy nem.

"az usának és oroszoknak bajuk van egymással akkor a másik irányba oldják meg"

Igaz, itt köze nem volt az egészhez az USA-nak, de ja, biztos bajuk van egymással. :D

Gazdaságilag és technológiailag Oroszország nem tényező. Japánnak 3-szor akkora a GDP-je. Az USA leszarja, hogy az oroszok mit csinálnak, amíg atomrakétákat nem lődöznek.

2023. ápr. 10. 22:51
 13/31 anonim ***** válasza:
12: én azt mondtam hogy arról beszélnek mi kellene. azt nem mondtam meg hogy az is. ja nincs köze az usának csak úgy szórja a fegyvereket mint a szemetet. a továbbiakban is arról írtam hogy mi lenne jó, nem azt hogy mi a helyzet, de várjuk a további okoskodó ugatásaid. ja nem.
2023. ápr. 10. 23:37
 14/31 anonim ***** válasza:
19%

Hát, ez nem lett valami magyar, kedves migráns. Próbáld meg újra.

"nincs köze az usának csak úgy szórja a fegyvereket mint a szemetet"

Mi ez az óvodás logika? :DDD

Ezen logika alapján saját magával háborúzik az összes ország, mert minden ország kereskedett egy országgal, ami kereskedett egy országgal..., és kereskedelem végén az adott ország ellenfele van.

Elárulom, hogy mind a kínai, mind az orosz seregnek vannak amerikai gazdaságból származó alkatrészei. Ez elég retardált érv a részedről.

"a továbbiakban is arról írtam hogy mi lenne jó, nem azt hogy mi a helyzet"

De te nem tudsz olvasni, vagy mi? Én tökéletesen megértettem, hogy miről beszéltél, csak elmondtam, hogy miért ostobaság.

Nézd, ha nem tudsz olvasni, akkor nem kell neten kommentelgetni és nem járatod le magad.

"várjuk a további okoskodó ugatásaid. ja nem."

Kettőnk közül te nem tudtad értelmezni a másik kommentjét és nem én. :)

2023. ápr. 10. 23:58
 15/31 anonim ***** válasza:

te eleve nem a kérdésre válaszoltál csak iderókázod az okoskodásaid, oltasz mindenkit, a válaszokat csak kritizálod. úgy hogy ne puffogjál.

keress más helyet ahol kitrollkodhatod magad.

2023. ápr. 11. 00:22
 16/31 A kérdező kommentje:

#12 Európai Unió katonailag nem egységes, csak gazdaságilag.

Mióta a britek kiléptek azóta főleg nincs erős hadsereg, ha összesítve nézzük.

Oroszország a krímet 2014-ben a NATO miatt támadta meg, ahogy 2008-ban Grúziát is ugyan emiatt.

Az Ukrán konfliktus addig tart, míg az USA segít nekik. USA nélkül már nem létezne Ukrajna.

Attól, hogy jóban lenni valakivel, az pedig nem jelenti azt, hogy függnöd kell tőle. Attól, ha Kínában eladunk egy autót, majd Kína is elad itt autót, attól még nem leszünk Kína függők. Energiapiac hülyeség volt, ezen már dolgoznak. Függetlenedni kell energiaügyileg.

Egyedüli ország amely jelenleg Uniós és katonailag ér is valamit az Franciaország.

Ha azt hiszed, hogy az USA iránya az a jó út, akkor nagyot tévedsz. Európának Európát kell követnie, nem keletet vagy Amerikát.

2023. ápr. 11. 01:52
 17/31 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező idoióta oroszseggnyaló náci
2023. ápr. 11. 06:42
 18/31 anonim ***** válasza:
22%

"Jah, meg a gyerek holttestekkel az iskola udvaron... Márcsak az kéne, hogy olyan helyzetet legyen, mint ott.

Az EU pont azért imponáló sokaknak az egész bolygón, mert nálunk létezik szociális háló, nem úgy, mint Amerikában."

Fel nem foghatom, hogy valaki, aki elvileg liberális, hogyan támogathatja a lakosság lefegyverzését, az erős állam és szociális hálón élősködés koncepcióját.

A liberalizmusnak már a nevében is benne van, hogy a szabadság a legfőbb érték.

A Jó, a rossz és a csúf c. film megvan? A végén mit mond Szőke?

Kétféle ember létezik, akinek töltött fegyvere van, és aki ás.

Magyarul akinek fegyvere van, az korlátlanul uralkodhat azon, akinek nincsen.

Akin uralkodnak, az nem lehet szabad. Akinek nincs fegyvere, azzal bármit megcsinálhat az, akinek van fegyvere.

Na most ebben a felállásban az államnak van fegyvere, a lakosságnak nincs.

Végeredmény: az állam bármit megcsinálhat a lakossággal.

A történelem során szinte mindig, mindenhol megvolt a szabad embereknek az a joga, hogy fegyvert hordhattak.

A római érában is, a görög érában is, a középkorban is.

Egyébként Magyarországon is.

Tudod, kik nem hordhattak fegyvert? Pl. a rabszolgák.

Fegyver nélkül csak rabszolga vagy, nem más, tökéletesen kiszolgáltatva a fegyveres állami önkénynek.

A szociális hálóról meg annyit, hogy az egyrészt csak az élősködésnek kedvez, illetve az is egy nyomásgyakorló eszköz az állam kezében.

Egy ún. puha kényszerítő eszköz.

Ez aztán minden, csak nem szabad világ.

Ez egy kib-szott kommunista skanzen, ez nem a bátor, magáért kiállni és keményen dolgozni és felelősséget vállalni hajlandó, szabad emberek számára vonzó, hanem az élősködők számára.

2023. ápr. 11. 09:13
 19/31 A kérdező kommentje:

Nézz csak szét neten. New York streetwalk, Los Angeles streetwalk, stb... Minden percben legalább 1 hajléktalan. Attól, hogy valaki liberális, még nem jelenti azt, hogy Amerikát kellene követni.

Köszi, de nem szeretném, hogy minden idiótának is legyen fegyverhordozási engedélye. Lakosságnak fegyvert adni...

És nem minden elvvel van probléma.

Tulajdonodat megvédheted életek árán is. De lőfegyverrel is. Na ezzel van a probléma. Minek lőfegyver? Leütöd kézi fegyverrel ha akarod és kész, illetve hívod a rendőrséget.

Ha lőfegyvert adunk mindenkinek az nem megoldás. Lásd brutális iskolai lövöldözések pl.

Nézd meg a bűnözési rátát Európában és az Unióban... Fényévekkel jobb, mint az USA-ban.

Nyugat Európához képest USA életminőségben egy vicc.

Magyarországon ezerszer szívesebben élnék, ha nem lenne egy ilyen korrupt g*ci kormányunk.

2023. ápr. 11. 21:09
 20/31 A kérdező kommentje:
Kis javítás: *Nézd meg a halálos kimenetelű bűncselekmények számát Európai Unióban és USA-ban.*
2023. ápr. 11. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!