Él még az elszakított magyarságban a hazatérés, a visszacsatolás reménye?
Az elszakított magyarság lapjaiban is sokszor, sokat olvasni Trianonról és a megszálló területrablók egykori és mai magyarellenes cselekményeiről.
Ezen írások is sajnálkoznak Magyarország szétdarabolásán és a kisebbségi lét keserveit taglalják.
Pl.:
De ugyanígy más lapok is foglalkoznak vele a Délvidéken, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján...
Ezek szerint él még bennük annak a reménye, hogy egyszer sikerül elérni újra a határrevíziót és legalább az általuk lakott országrészeink hazatérnek Magyarországhoz?
Hogyan látják ezt ők, a határon túl és mi, azon belül?
Én határon túliként írok.
Nem emlékszek olyanra, hogy vala feljött volna ez a téma családi vagy baráti beszélgetés közben.
Igazából senki nem foglalkozik ezzel.
Sőt az itt élő magyarok nemzeti öntudata sem valami erős.
A határon túliak száma exponenciálisan csökken a második világháború utáni időszakhoz viszonyítva már fele annyian sem vagyunk. 20-30 év múlva meg még ennél is kevesebben leszünk. Sújt minket az elvándorlás, külföldre költözés, többségi nemzetbe való beolvadás, asszimiláció.
Lassan nem is lesz kit visszacsatolni.
Személy szerint sajnálom is az anyaországiakat a politikai meg a gazdasági helyzet miatt. Nem tudnál ép érvekkel meggyőzni miért is kellene visszacsatolnom.
A környező országok népeiben még mindig él ez reviziós paranoja. Ha mindenki összefog MO ellen vajon mennyi esélye lenne ?
Azon kellene fáradozni hogy a határon túliak jogai ne legyenek sértve, megtudják őrizni magyarságukat valamint növelni a nemzeti öntudatot, hogy otthon is magyarként tudjanak tisztesség életet élni.
Ez az abszurd visszacsatolósdi inkább árt mint használ.
"Személy szerint sajnálom is az anyaországiakat a politikai meg a gazdasági helyzet miatt. Nem tudnál ép érvekkel meggyőzni miért is kellene visszacsatolnom."
Igen, ez a másik, hogy Mo. lecsúszásával fogy az ok, hogy miért akarna valaki visszacsatolódni. Nyilván nem mellékes, hogy milyen politikai/gazdasági közegbe kerülne valaki, és a jelen magyar állapotok nem éppen olyanok, amik egységesen vonzzák az embereket.
"a Helsinki-szerződések záróokmánya is kimondja, hogy békés úton lehetnek határmódosítások, az érintett felek kölcsönös beleegyezésével."
Kérdező,szeretném felhívni figyelmed a KÖLCSÖNÖS szóra.
Hogy lehetne rávenni a szomszédainkat, hogy bármilyen határmódosításba belemenjenek?
#23.: "Hogy lehetne rávenni a szomszédainkat, hogy bármilyen határmódosításba belemenjenek?"
Például úgy, mint 1938-41 között, a Bécsi Döntések idején, amit megalapozandó nekünk is masszívan tudatni kell a világgal területi igényeinket és szomszédaink magyarellenes cselekményeit.
Ha akkor belementek szomszédaink területeink egy részének visszaadásába, ma miért ne tennék? Azért, mert - állítólag - jelentéktelenek és átjárhatók a határok?
24:
De,mi van, ha kötik az ebet a karóhoz, és jottanyit sem engednek a területekből? Erőszakkal raveszed őket, vagy hogy?
24.
Én bennem is él remény, hogy lehet még a jövőben valamilyen határkorrekció, de a bécsi döntésekre, mint békés határrendezésekre hivatkozni téves. Bár mindkét fél beleegyezett, ha megnézzük például Észak-Erdély helyzetét, a románok még Hitler parancsa ellenére is nehezen fogadták el az új határt. Én a békés határrendezésben egyedül Kárpátalja esetében hiszek, igaz abban is csak akkor, ha az oroszok nyerik a háborút. Bár az se lenne békés, hisz egy háború eredménye lenne, számunkra nem járna fegyveres konfliktussal.
26:
Ezt a kérdést a kérdezőnek szegeztem, érdekel, hogy erre mit reagál. De amit te írtál, abban is van igazság.
A határrevíziót max valami üzlet révén tudom elképzelni. Pl. Románia esetéebn azt mondják,hogy "oké, visszaadjuk Erdélyt, viszont a természetikincsek maradnak."
29.
Szerintem, az amerikaik még mindig kevésbé bánnák, ha mienk Kárpátalja, mint az oroszoké. Ők sem akarják, hogy orosz területek legyenek a Kárpátokon túlon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!